25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Šok na Giru: favorit Evenepoel končí, má covid. S těžkým srdcem děkoval

2 min read

Giro d´Italia zasáhla zcela nečekaná a šokující zpráva. Remco Evenepoel odevzdal v neděli večer pozitivní test na covid a z italské Grand Tour musel odstoupit. Stalo se tak po vítězné druhé časovce, kterou ovládl o pouhých devět setin sekundy před Geraintem Thomasem. Ten se také nyní dostává na průběžné první místo.

Až v úterý nastoupí závodníci na italské Grand Tour na start, v růžovém dresu tam neuvidíte Remca Evenepoela. Ten sice Maglia Rosa získal zpět do svého držení v nedělní časovce, jenže večer přišla naprosto nečekaná zpráva.

Úřadující mistr světa je z Gira venku. V rámci týmového protokolu si večer před prvním volným dnem udělal test na covid a jeho výsledek nepotěšil Belgičana ani nikoho z jeho týmu. Byl totiž pozitivní.

„Opravdu mě mrzí, že opouštím závod. V rámci týmové rutiny jsem si udělal test na covid, který byl bohužel pozitivní. Prožil jsem tady opravdu speciální dny a těšil jsem se na závodění v následujících dvou týdnech. Ani nemůžu dostatečně poděkovat týmovému personálu a kolegům, kteří se pro mě obětovali v přípravě na Giro. Budu jim ve zbytku závodu fandit,“ vzkázal třiadvacetiletý závodník v týmovém prohlášení.

Podle informací z jeho stáje odjede v pondělí domů do Belgie autem. Všichni ostatní závodníci a zaměstnanci měli testy negativní.

Jeden z nejstarších cyklistických závodů patřící společně s Tour de France a Vueltou do trojlístku tzv. Grand Tour startuje. Giro d’Italia svá kola roztočil v sobotu 6. května, závěrečná etapa pak proběhne v neděli 28. května.

Letošní 106. ročník přivítá celkem 22 týmů s 176 závodníky. Pro jezdce, mezi kterými najdete i tři české zástupce Josefa Černého, Jana Hirta a Karla Vacka, čeká trasa v délce 3 489 km, v rámci kterých jezdci nastoupají závratných 51 400 m.

Posledním vítězem Gira se stal Australan Jai Hindley. Dle aktuální startovní listiny to však vypadá, že se závodník stáje Bora-Hansgrohe o zopakování triumfu nepokusí. Mezi favority tak patří například Slovinec Primož Roglič z Jumbo-Visma či Brit Geraint Thomas.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.