25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta: pro titul jen s torzem, chybí střelci. Kouč skládá nový trojzubec

2 min read

Před rokem na Slovácku ztratila sen o triumfu v domácím poháru. Už v úterý může Sparta na stejném místě slavit vytoužený titul. První po dlouhých devíti letech. Potřebovat v Uherském Hradišti tři body, měli by Letenští celou řadu důvodů k nervozitě. Stačí jim ovšem pouze bod.

A to je úleva s ohledem na to, v jakém stavu se v závěru sezony kádr Briana Priskeho nachází. V troskách je totiž kompletně celá ofenzivní vozba.

Jak už bývá zvykem, vyrazili sparťané na Moravu už v pondělí, tedy v dostatečném předstihu. Hned 33 ligových branek, tedy přes 43 procent veškeré produkce, ovšem zůstane zaparkovaných v Praze. „Rudým“ se totiž s koncem ročníku naprosto rozpadla napříč jarem tolik obávaná ofenzivní linie.

Tomáš Čvančara má kvůli trhlině ve svalu po sezoně, Jan Kuchta během sobotní výhry nad Bohemians viděl čtvrtou žlutou kartu, musí proto nuceně stát. A Lukáš Haraslín? S manželkou se dočkali druhého přírůstku do rodiny, nad jeho účastí se tak vznáší otazník.

V tu chvíli už dánský kouč věděl, že je se svým týmem znovu o krok blíž vytoužené metě. Vydřený triumf 2:1 dostal lídra tabulky do komfortní situace. Ale je tu i bé. Ony absence. A ta Kuchtova patří do kategorie vyloženě stupidních.

Elitní útočník viděl čtvrtou žlutou kartu za řeči. Ty navíc následovaly po naprosto zjevném faulu spoluhráče Adama Karabce. Tedy naprostá zbytečnost.

Realita je ovšem taková, že i s Kuchtou (a bez Haraslína a Čvančary) to Spartě v ofenzivě drhlo. Proti Bohemians se vlastně zmohla pouze na situace, ze kterých padly obě branky. Plus Karabcova rána v prvním poločase. Jinak nic.

„Nějakou roli to určitě hraje. Když Čvanči nehrál, mluvili jsme o tom. Automatismy mezi hráči nahoře jsou, a když z toho někdo vypadne, u nás nakonec dva hráči, které jsem měl vedle sebe, je to znát. S některými hráči nehraju tak často, vazby tam ještě nejsou, ale děláme, co můžeme. Jsem na to nahoře v uvozovkách někdy sám,“ připustil Kuchta.

V úterý ale nebude ani on. Priske musí skládat zbrusu nový trojzubec. Jakou by mohl mít podobu? Martin Minčev uprostřed, na krajích další mladíci Karabec a Kryštof Daněk.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.