25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

SESTŘIH: Pardubice – Jablonec 2:0. Domácí v baráži, ale zranil se Nita

2 min read

První úkol splněn. Pardubičtí fotbalisté mají jistotu, že fotbalové ligy nesestoupí přímo, ale zahrají si baráž s jedním z druholigistů. Pomohla jim k tomu výhra 2:0 nad Jabloncem ve skupině o záchranu a výsledky konkurentů – Zlína a Brna.

Před pár dny byly dole, o bod se Zlínem, který by mnohé řešil, přišly pár minut před koncem po šílené minele gólmana Florina Nity. Najednou jim tuze hrozil přímý pád z ligy. Po vítězství nad Jabloncem je vše jinak.

„Jsem strašně šťastný, ale je to jen první krok. Ten druhý je na nás. Pardubice jsou můj klub, jsem tady od U12,“ radoval se Vojtěch Sychra, střelec první branky. Ta byla nakonec vítězná, pro domácí však bylo důležité, že skórovali i podruhé, když se prosadil kapitán Pavel Černý. V minulých utkáních totiž měli po brance výpadky, což se událo i v duelu se Zlínem, který srazil tým na kolena.

„Byli jsme rozsekaní, ale druhý den jsme přišli na stadion a zase muselo svítit sluníčko. Kluci nám hodně pomohli,“ vykládal trenér Kováč. V souboji s Jabloncem, už zachráněným, se to potvrdilo. „Dali jsme do toho všechno. Po poločase jsme měli u některých čísla 200 metrů ve sprintu, šest a půl kilometru naběháno, což je brutální,“ doplnil.

Přesto tu potíž je – a opět se týká Nity. Rumun byl (samozřejmě) ve startovací sestavě, tentokrát byl bezchybný, například volej střelce Jana Chramosty lapil bravurně. Jistý byl i při centrech, prostě klasika. Jenže nedochytal. Pár minut před poločasem si zranil rameno a po přestávce nastoupil Jakub Markovič. O půli navíc střídal lídr zálohy Michal Hlavatý, kterému se motala hlava, špatně viděl.

„Věříme, že budou v pořádku,“ pronesl Kováč. Bude to potřeba, jde o klíčové muže. Baráž se hraje příští týden ve čtvrtek a v neděli.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.