25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nekonečný bojovník Roglič. Triumf v domovských horách, pak telemark se synem

2 min read

Primož Roglič růžový dres získal skvělým výkonem v předposlední den 106. ročníku, kdy se jela horská časovka. Planinu krásných dívek na Tour de France 2020 si tak tentokrát připomněl jako vítěz. Velký příběh napsal výhrou v Římě také sprinter Mark Cavendish.

Za prostřední dějství třítýdenního klání s názvem Giro d´Italia si cyklisté od fanoušků moc pochval nevysloužili. Po odstoupení Remca Evenepoela kvůli covidu se v celkové klasifikaci nic moc nedělo. V závěrečném týdnu jim ale Primož Roglič, Joao Almeida, Geraint Thomas a další vše vynahradili. Tam už to byl opravdu souboj, který se musel líbit všem.

Očekávaná sobotní horská časovka přinesla představení, na které hned tak nezapomenou diváci, ale ani samotní závodníci.

„Atmosféra v kopci byla neskutečná, měl jsem husí kůži, užíval jsem si každý metr. Na tohle budu vzpomínat do konce života,“ líčil v sobotu vpodvečer Roglič. Vyjadřoval tím velké poděkování a obdiv nejen pověstným tifosi, ale především slovinským příznivcům, kterých tam bylo snad ještě víc než Italů. Aby ne, Monte Lussari leží velmi blízko slovinských hranic, a tak byl kopec obsypaný jejich vlajkami.

„Tohle je pro mě domov, strávil jsem celý život jen pár kilometrů odtud, i ten skokanský. Vnímáte davy a hlavně tu energii, kterou vám dodávají,“ byl nadšený bývalý skokan na lyžích.

Celou sobotní etapu jel opravdu tak, jako by v kopci téměř létal. Nijak ho nerozhodila ani situace, kdy mu v prudkém stoupání spadl řetěz. „Neplánoval jsem to, ale aspoň jsem si trochu odpočinul, když jsem tam stál. Naštěstí jsem dostatečně zdatný mechanik a nahodil jsem to zpátky,“ vtipkoval po etapě slovinský hrdina.

Ve chvíli, kdy k tomuto technickému problému došlo, problesklo mnohým hlavou, že to snad není možné, mít smůlu a takhle vypadnout z boje o titul. Černé myšlenky však nebyly na místě. Poslední den opravdového závodění, tedy toho o růžový dres, byl totiž Roglič z celých tří týdnů nejsilnější a nakonec Thomase v časovce porazil o 40 sekund, což mu stačilo na vysvlečení Velšana z tohoto cenného trikotu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.