25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Motal Angličany, ale pálil šance. Co ta produktivita, Vasile K.?

2 min read

Hlavně v první půli zahajovacího utkání fotbalové reprezentace na EURO U21 ho bylo plné hřiště. Vasil Kušej jako by si ani neuvědomoval, jaké síle on i jeho parťáci čelí: dynamický ofenzivní hráč zaujal drzostí i tahem, dostal se do tří dobrých šancí – ale ani jednu neproměnil. „Nečekal jsem, že budou Angličané tak nedůslední a takoví profesoři,“ vyprávěl po zápase, který by se ale mohl vyvíjet jinak, kdyby alespoň jednu ze svých příležitostí proměnil. Ostatně; Kušej a produktivita, to je dlouhodobě velké téma… „Co jsem slyšel, tak třeba Jindřichu Trpišovskému se zatím nelíbila jeho efektivita, ale to bylo na začátku jara. Od té doby šel nahoru,“ upozorňoval fotbalový redaktor deníku Sport a webu iSport.cz Michal Kvasnica v pořadu iSkaut, věnovaném právě Kušejovi, který se natáčel pár kol před koncem ligové sezony. 

Alespoň jednou to trefit! Vasil Kušej proti Angličanům patřil k nejlepším Čechům, přestože nejvyšší soutěž hraje v dresu Mladé Boleslavi teprve pár měsíců. Kam povedou jeho další fotbalové kroky? A pomůže mu v jeho kariéře právě probíhající EURO U21? „Když řekl Trpišovský o Matěji Juráskovi, že je nečeský, tak to samé platí i o Kušejovi. Je to borec, který zastane čtyři ofenzivní pozice,“ míní Kvasnica. „Zlepšuje se týden co týden,“ všímá si i jeho kolega Jiří Fejgl.

Oba redaktoři deníku Sport a webu iSport.cz se v Kušejově hodnocení v rámci pořadu iSkaut shodli na obrovském ofenzivním potenciálu hráče, kterého dříve předcházela pověst „grázlíka“. Jeho herní projev pak přirovnali k „českému Ribérymu“, což poté v reakci na pořad uznal i sám Kušej: „Ale jo, docela jste to trefili,“ pokýval s úsměvem hlavou fotbalista, který snad na EURO U21 ještě neřekl poslední slovo.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.