25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Heča už čape, Nguyen řeší přestup. Slovácko čeká na posily, co Trávník?

2 min read

Po remíze 2:2 s Opavou výhra 2:1 nad Prostějovem. Trenér Slovácka ji – tradičně pro předsezonní období – sledoval z tribuny a na lavičce nechal koučovat kolegy. Občas shora pochválil, zejména nejlepšího muže na place Marka Havlíka, občas spustil klasický fén. Především za nepřesné přihrávky z ledabylosti. „Chceme i přípravu zvládat výsledkově,“ cenil si asistent Jan Baránek vítězného Juroškova gólu v závěru.

Filip Nguyen už má nakročeno z klubu ven, čeká se na posily. „Jestli tu budu sám, nebo s Nguyenem? To není moje starost. Přišel jsem sem a neřeším, jestli tady Filip bude, nebo ne. Na konkurenci jsem zvyklý, posouvá vás. Já se připravuji pořád stejně, zbytek je mi celkem jedno. Jsem hlavně rád, že jsem zpátky,“ usmál se Heča.

Dvaatřicetiletý gólman dirigoval mladé stopery Jaromíra Srubka s Aldenem Šuvalijou, jenž si na rozdíl od devatenáctiletého Obuchiho Onuohy o místo v kádru příliš neřekl.

„Šuvovi se to nepovedlo, ale nelámal bych nad ním hůl. Nicméně Onuoha ukázal v tréninku i zápase, že se s ním dá pracovat. Zajímavý typ,“ podotkl Baránek na adresu Nigerijce, který se do Svědíkova výběru dostal díky slušným výkonům v dorostu a třetiligovém béčku.

Platí to i pro Martina Kudelu, Davida Kratochvílu či Vojtěcha Bartoše. Pravdou ovšem je, že nyní měli místo na hřišti i proto, že veteráni Milan Petržela s Michalem Kadlecem dostali místo zápasu individuální běžecký program, aby v únavě minimalizovali riziko zranění.

Mezi marody je v současnosti pouze Tomáš Břečka, ve druhé půli tedy nechyběl na prostějovském pažitu ani Michal Trávník. Hostování ze Sparty mu končí 30. června, uherskohradišťský klub jej chce i nadále.

„Tráva se řeší. Viděl jste, že ve druhém poločase pomohl útočné fázi, zklidnění, mezihře, kombinaci. Je platný, stojíme o něj,“ nezapíral asistent.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.