25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta – Jihlava 1:2. Prohra na úvod přípravy, nový brankář chyboval

2 min read

Fotbalisté Sparty v úvodním zápase přípravy na novou sezonu podlehli druholigové Jihlavě 1:2. Mistr nastoupil bez největších hvězd týmu a každý poločas zahájila jiná jedenáctka. V první naskočil Tomáš Čvančara, ve druhém se do akce dostaly posily Jakub Surovčík a Michal Ševčík. Právě brankář, kterého Sparta přivedla z Jablonce, se chybou podepsal pod první inkasovaný gól. Po té srovnal Amath Cissé, ale za pár minut s obranou Pražanů zacvičil Lukáš Fila a rozhodl o nečekané výhře hostí na Strahově. Letenští tlačili, ale šance neproměňovali.

Spartě v sestavě chyběli kapitán Ladislav Krejčí mladší, Kuchta nebo Sadílek, kteří po reprezentačních povinnostech mají dovolenou a zápas sledovali pouze v roli diváků.

Dánský trenér letenského týmu Priske nasadil do obou poločasů rozdílné sestavy. První dějství odehrál například útočník Čvančara, který závěr minulé sezony vynechal kvůli zranění. Do druhé půle zasáhli z nových posil gólman Surovčík a záložník Ševčík, další letní akvizice Srb Birmančevič nenastoupil vůbec.

Jihlava se dostala do vedení v 77. minutě, kdy Araujo-Wilson využil špatné rozehrávky Surovčíka a zakončil do prázdné branky. Vzápětí srovnal střelou z dálky k tyči senegalský záložník Cissé, jenže Fila o několik minut později vystřelil Vysočině nečekanou výhru.

Spartu od 5. července čeká soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu. Během něj se Letenští utkají s Dinamem Záhřeb, na který můžou narazit i v předkole Ligy mistrů, srbským celkem Čukarički a bruselským Anderlechtem.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.