25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Tour směřuje do Alp, jde do tuhého. Vingegaard: Pogačara zlomíme

2 min read

Je to celkem paradox. Jonas Vingegaard je vedoucím mužem Tour de France, obléká žlutý dres. Přitom ale hlavně z jeho celku Jumbo-Visma slyšíme: Máme plán, jak zlomit Pogačara. Jde o mnohem hlasitější hlasy než z UAE Emirates, ačkoliv právě Slovinec je tím, kdo ztrácí a měl by útočit. V Alpách, kam se nyní účastníci Staré dámy dostávají, tak čekejte velké boje. Dost pravděpodobně už v pátek, na den dobytí Bastily.

Jestli se vám v posledních dnech zdála Tour de France z pohledu souboje o celkové vítězství trochu nudná, teď se máte na co těšit. O tomto víkendu slibuje celek aktuálního lídra Jonase Vingegaarda velkou podívanou.

S příjezdem do Alp je obhájce loňského prvenství hodně sebevědomý. „Myslím si, že etapy o tomto víkendy budou víc sedět mně. Nebo alespoň to tak vždycky bývalo. To je to, v co věříme, že můžu udělat zásadní rozdíl v delších a těžších dnech. A čím dál na Tour budeme a všichni budou unavenější, tím to bude pro mě lepší,“ prohlásil Dán o volném dni.

Mimochodem, zde je jedna zajímavost. Zatímco tradicí na Staré dámě bývá, že její lídr má tiskovou konferenci, na které se po určitou dobu mohou novináři ptát, Jumbo-Visma to se svým mužem číslo 1 udělala letos jinak. Vingegaard poskytl rozhovor pouze dánské televizi TV2, ze kterého museli všichni ostatní čerpat, bez možnosti dalších dotazů.

Ale zpět k sebevědomí muže ve žlutém. To podporují i jeho týmoví parťáci. „Jonas s Tadejem jsou dosud vyrovnaní. Ale zatím jsme neměli žádné pořádné vysokohorské dny. Tam se Jonas cítí pohodlně a na to se těší,“ prozradil Vingegaardův hlavní horský domestik Sepp Kuss.

Právě on je považován za jeden z hlavních trumfů obhájce. Bylo to vidět už v páté etapě přes Col de Marie Blanque, kde Dána „vystřelil“ kupředu a ten pak najel na Pogačara minutu. Že bude mít klíčovou roli v následujících horských dnech, bylo vidět i včera, když se ve chvílích, kdy se vepředu sváděl těžký souboj o denní únik, vezl v oddělené skupince za pelotonem a šetřil síly.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.