25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

PŘES PŘÍKOP: Vacek o sezoně v roli nováčka i cílech. Kolik umí jazyků?

2 min read

Právě vyšel další díl pořadu Přes Příkop – tentokrát cyklistický, ve kterém Matěj Machytka a Zdeněk Haník ve studiu iSport uvítali talentovaného jedenadvacetiletého silničního jezdce Mathiase Vacka, který si splnil sen a dostal se mezi nejlepší.

Čerstvý národní šampion hájí barvy worldtourové stáje Lidl-Trek a ve videu prozradil, jak probíhala sezona v roli nováčka, jaké příležitosti mu stávající tým poskytuje i jak funguje spolupráce s dalšími jezdci ve vysoce konkurenčním prostředí.

„Odmalička, když jsem začal s kolem, tak náš cíl, takový rodinný byl dostat se na tu nejvyšší úroveň, což je World Tour. A teď se to povedlo, tak jsem za to hrozně rád, že můžu jezdit za worldtourový tým Lidl-Trek. Dostávám tam velkou podporu od celého týmu, cení si mě tam a počítají se mnou do dalších let a budou mě stavět i jako lídra na nějaké závody. Je to takový jeden splněný sen, jezdit s Pogačarem a Van Aertem, na které jsem před pár lety jen koukal z pohovky u televize a říkal jsem si, jaké by to bylo. Teď jsem tam s nimi a snad ještě předvedu pěkné výsledky v budoucnu.”

„Je to různé. Já jsem v podstatě už od čtyř, pěti let jezdil na kole. Odmalička jsme byli vedení k tomu jezdit na kole a sportovat. Do toho jsem dělal jako přídavný sport ještě běžky. Ale když se kouknete třeba na Remca Evenepoela, tak ten začínal až v sedmnácti, když přešel od fotbalu. Je to různé, záleží i jak je člověk talentovaný. Když přijde z fotbalu a sedne na kolo, tak by si člověk řekl, že to nejde, aby pak jezdil s těmi nejlepšími, ale jak vidíte, tak to možné je. Záleží, jak si to nastavíte v hlavě a co všechno tomu obětujete.”

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.