25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Plzeňské dilema před Gzirou. Mladí zaujali, ale Koubek brání mazáky

2 min read

Dvakrát slavila výhru, po klopýtání v úvodu sezony se zhluboka nadechla. Dnes vstupuje plzeňská Viktoria do 3. předkola Konferenční ligy, soupeřem je maltská Gzira. Stejně jako proti Dritě jde český celek do dvojutkání v roli stoprocentního favorita. Přibývající absence, především v zadních řadách, nutí trenéry míchat se sestavou.

V domácí lize proti Baníku uspělo výrazně omlazené mužstvo, do pohárové kvalifikace ale nejspíš naskočí zpět někteří z ostřílenějších mazáků.

Jan Paluska odehrál proti Baníku velmi slušnou ligovou premiéru. V osmnácti nejmladší člen plzeňského kádru ukázal, že nejvyšší úroveň zvládne. Obstáli i další mladíci. Poprvé v sezoně naskočil Pavel Šulc, také on vypadal většinu nedělního klání velmi dobře. Čtvrteční důležitý vstup do 3. předkola Konferenční ligy znamená pro plzeňské kouče dilema, jak poskládat další jedenáctku. Znovu „vypustit“ mládí, nebo vrátit na plac ostřílené borce?

„Myslíte sestavu mladí versus staří?“ pousmál se trenér Miroslav Koubek den před výkopem při dotazu Sportu, jaká má dilemata u základu na Gziru. „Ideální bude taková, co to dobře zvládne. Já ani mí kolegové nezohledňujeme věk, ale aktuální potřebu týmu. Opakuji, že u nás rozhoduje výkon, ne věk,“ zdůraznil zkušený kouč.

V neděli nastoupila nejmladší Plzeň za posledních 15 let. Průměrný věk základu činil 24,36 roku, poslední nižší měla Viktoria ve 30. kole sezony 2007/08 proti Mostu (23,75). Koubek už po výhře nad Baníkem několikrát zopakoval, že to neznamená start nové éry, ale výsledek dané situace.

Jeden z důvodů je zřejmý – trenérský štáb potřebuje fungující kabinu, kterou řídí nejzkušenější plejeři Hejda, Pernica, Řezník, Chorý, Staněk či Kalvach. Pokud některým z nich dá trenér veřejně najevo, že jsou mimo jeho plány, zadělá si na zbytečné problémy.

Navíc mužstvo projíždí vražedným programem zápasů v tempu čtvrtek, neděle, čtvrtek, neděle. Přibývají bolístky, únava a v tom případě je nutné točit takřka všechny členy širokého kádru. Dá se předpokládat, že proti Gziře už vyběhne zase mnohem ostřílenější soubor. Do základu se můžou vrátit Jemelka, Mosquera, Kopic nebo Traoré, který se trefil s Baníkem.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.