25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Anglický šlágr v datech: subtilní City tvořilo, Liverpool byl produktivnější

2 min read

Převahu mělo podle očekávání City, které si na držení míče pod Pepem Guardiolou dlouhodobě zakládá. V podání domácích nicméně nešlo o bezúčelné obehrávání soupeřovy defenzivy, když byl prostor, šli nahoru velice rychle a bez okolků. Důkazem budiž třeba i dvojapůlnásobně vyšší počet ofsajdů než u brejkovějšího Liverpoolu.
Hosté byli naopak v koncovce přesnější, chtělo by se říci cyničtější. Stříleli sice o polovinu méně, ale bránu soupeře zasáhli prakticky stejně jako City. Jejich produktivitu podtrhuje i metrika očekávaných gólů (xG), které nedosáhla ani hodnoty jedné branky. Přesto vstřelili dvě. Jen pro zajímavost – nejvyšší xG hodnotu měla trefa Dioga Joty (0,61). Jeho spoluhráče Sadia Maného pak pouze 0,22, v případě domácích Kevina De Bruyneho rovněž 0,22 a Gabriela Jesuse 0,33.
Vyspělé týmy ve vyspělých ligách obvykle nefaulují, což platilo i tentokrát. Celkem bylo odpískáno 20 nedovolených přestupků. O kultivované hře obou týmů svědčí i nízkých počet vzdušných soubojů – 19. Zatímco City nastřádalo víc úspěšných útočných soubojů, Liverpool naopak obranných.
V disciplíně jeden na jednoho kraloval levý bek Citizens, který uspěl v sedmi z osmi pokusů o obejití protihráče, do kterých se pustil. Obě čísla jsou úžasná. Mohamed Salah na druhé straně uspěl jen ve dvou případech ze sedmi, vinou nízké úspěšnosti 29 % se mezi nejlepší v této disciplíně nedostal.Nejvíc na míči a největší počet přihrávek obvykle nakumulují stopeři, což v kategorii pasů do finální třetiny hřiště potvrdili John Stones a Joel Matip. Belgičan Kevin de Bruyne pak o řadu výš prokázal, že patří k nejlepším tvůrcům hry na světě. Není-li vůbec nejlepší.Další statistika, která dokládá skvělý výkon portugalského beka. V Juventusu si asi rvou vlasy, že Joaa Cancela před třemi lety vyměnili za Brazilce Danila, který dnes ve třiceti nemá jisté místo v základní sestavě. O tři roky mladší Cancelo naopak teprve přichází do nejlepších let.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.