25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Hvězdy ze silnice posunuli na startu. Fanoušci se zlobí, vítěz souhlasí

2 min read

Cyklistický všeuměl Tom Pidcock získal na mistrovství světa v Glasgow svou druhou medaili. Po bronzu ze čtvrtečního short tracku si v sobotu připsal zlato v olympijské disciplíně cross country. Někteří z fanoušků však jeho umístění zpochybňují. Od Mezinárodní cyklistické unie (UCI) prý dostal nefér výhodu.

Brit Thomas Pidcock patří mezi nejuniverzálnější závodníky na světě. Soutěží v cyklokrosu, cross country i na silnici. A ve všech disciplínách se řadí mezi špičku. „Je to osvěžující pro psychiku, vyhnete se tak monotónnosti,“ pochvaluje si střídání oborů.

Část ze svého hvězdného umu ukázal i na mistrovství světa v Glasgow, odkud si odváží hned dva cenné kovy. Nejprve získal třetí místo v bikerském short tracku a poté suverénním způsobem opanoval hlavní závod v cross country. Pomalu se tak blíží svému snu, stát se mistrem světa ve všech třech disciplínách. Aktuálně mu do sbírky chybí ještě duhový dres ze silnice.

„Je to obrovská úleva. Posledních několik kol pro mě bylo dost stresujících, protože mi nefungovaly převody. Při každém stoupání se ti za mnou stále přibližovali. Bál jsem se, že co chvíli budu muset veškerou snahu zahodit do koše,“ vyprávěl v cíli šťastný vítěz.

Namísto obdivu a gratulací se však Pidcock dočkal na sociálních sítích studené sprchy. „Hlavně nezapomeň poděkovat UCI za titul,“ zněl komentář jednoho z naštvaných diváků. „Jste nepochybně velmi silný, ale vyhrál byste, kdybyste startoval z konce?“ napsal jiný. „Šampion s pomocí UCI, taková škoda…“

Fanoušci naráželi na zvýhodnění, které dostal od cyklistické unie. Podle původních pravidel měl do závodu startovat až z 61. pozice, jež mu byla přidělena na základě bodů ve světovém žebříčku. UCI se však rozhodla den předem dodatečně zavést pravidlo, které Pidcocka vystřelilo na 33. místo – pokud se jezdec nachází na předních příčkách žebříčku jiné disciplíny (například silniční závod), může startovat z páté řady.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.