25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Tijani poprvé jako rozbíječ obran. Tank s nedostatky, na nichž trenéři pracují

2 min read

Šestaosmdesát kilo svalů a bez devíti centimetrů dva metry. To je Muhamed Tijani, od léta součást slávistické palebné výbavy. Že se s nigerijským tankem nechcete potkávat ve fotbalových bitvách? Lukáš Provod se tomu ani za mák nediví. „Je totiž fakt obrovský,“ praví s obdivem. V neděli sešívaným pomohl povalit Mladou Boleslav (1:0). Přišel do tlaku, a hned se předvedl. Pozorovatelné však byly i nedostatky. Technické i taktické.

Není to tak dávno, co se Slavia složitě dostávala do obran organizovaných týmů. Trápila se, soužila. Otvírák, který by se zakousl do víka konzervy, neměla po ruce. Hlavně při výjezdech na cizí stadiony si počínala neobratně a nešikovně. Přišla tím o nejsladší odměnu – o titul. Proto si v létě z Baníku pořídila monstrum – Muhameda Tijaniho. Obřího Nigerijce, který by v době tlaku a marného dobývání soupeře mohl šestaosmdesáti kilogramy přispět k důležitým bodům.

Že úvaha realizačního týmu byla správná, ukázal hned první kritický duel sezony v Mladé Boleslavi. Slavia stupňovala tlak, utahovala smyčku, na gólové vysvobození se však pořád čekalo. Stav byl bezbrankový. Až přišel v 59. minutě na nakrátko střižené zelené pódium 191 centimetrů vysoký Tijani, dlouhým krokem suverénně napochodoval do vápna, ve vzdušném souboji rozhodil Florenta Poulola a Slavia úlevou vydechla: 1:0! Tak zněl i konečný výsledek.

„Bylo to utkání pro něj, postupně jsme se dostali do nátlakové hry a do kvalitních situací. Sázeli jsme na to, že se mu hráči soupeře musejí věnovat, protože je nebezpečný,“ popisoval trenér Jindřich Trpišovský důvody Nigerijcova nasazení do děje.

„Byl jsem v souboji, míč šel do branky od hlavy obránce. Díky tomu jsme vyhráli, takže je to úplně skvělé. Mám radost. Dodá mi to trošku sebejistoty, pomůže mi to ještě více zapadnout do týmu. Regulérní branka snad přijde brzy,“ vypravoval třiadvacetiletý útočník.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.