25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vuelta plná hvězd: čeká se tvrdý boj. Jumbo chce grandslam, kdo je proti?

2 min read

Nějaká velká hvězda zde vždy byla. Minimálně na posledních čtyřech ročnících nechyběl Primož Roglič, který navíc tři z nich vyhrál. Ale takovými velikány v boji o celkové prvenství jako letos už se španělská Grand Tour dlouho nepyšnila. Už v sobotu vyrazí v Barceloně do týmové časovky, cíl je opět v Madridu (17. září).

Dvojnásobný vítěz Tour de France Jonas Vingegaard. Šampion z Giro d´Italia Přimož Roglič. Pomocník, který nechyběl ani u jednoho z těchto triumfů Sepp Kuss. Další skvělý vrchař, který byl letos čtvrtý na Kolem Švýcarska Wilco Kelderman a dravý Attila Valter plus zkušený Robert Gesink. K tomu dva skvělé motory na rovinu Dylan van Baarle a Jan Tratnik. Při pohledu na tuto sestavu je jasné, že Jumbo-Visma by měli být opět ti, kteří budou udávat tempo a budou mít hlavní slovo ve vývoji závodu. To ostatně bude také jejich cíl na misi, na jejímž konci by měl být letošní grandslam, tedy ovládnutí všech tří Grand Tour sezony. A bude jedno, jestli červený dres poprvé urve Vingegaard, nebo už počtvrté zkušený Slovinec.

Jedním z těch, kteří budou klást nizozemské sestavě odpor, bude obhájce prvenství z minulého ročníku Remco Evenepoel. Mladý Belgičan sice Vuletu původně v plánu neměl, jeho cílem byl růžový trikot. Jenže z Gira musel kvůli covidu odstoupit, a tak sezonu přehodnotil a v sobotu v Barceloně odstartuje do týmové časovky se svým celkem Soudal-Quick Step. Mezi jeho pomocníky je i tady český vrchař Jan Hirt. Poprvé dojde na velké měření sil mezi Evenepoelem a vítězem Tour de France. A to chce cyklistický fanoušek vidět. „Je to vzrušující. Párkrát už jsem s ním závodil, ale nebylo to moc často. Vždy je dobré, když je na startu tak velké jméno, takže jsem rád, že tady je,“ těší se i úřadující mistr světa v časovce.

Zatímco dánský šampion Tour de France Vueltu jede, Tadej Pogačar na ní chybí. Místo něj sází UAE Team Emirates na další velký talent, domácího Juana Ayusa. Stále ještě dvacetiletý mladík už při loňské premiéře skončil na španělském třítýdenním etapovém klání celkově třetí. S ním přijíždí o moc zkušenější Portugalec Joao Almeida, který zase bral třetí příčku na jarním Giru.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.