25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Souboj spurtérů na Vueltě, slaví Australan Groves. Lídrem dál Evenepoel

2 min read

Australský cyklista Kaden Groves vyhrál čtvrtou etapu Vuelty a slaví třetí vavřín na Grand Tours. V závěru 183,4 km dlouhé trasy z Andorry do Tarragony porazil ve spurterském souboji Juana Sebastiána Molana z Kolumbie.

Vedení v průběžném pořadí uhájil obhájce titulu Remco Evenepoel z Belgie.

Koncovku dnešní etapy poznamenaly dva pády. K hromadnému karambolu v pelotonu došlo nejprve zhruba čtyři kilometry před koncem, kde se hlavní pole roztrhlo. Další dva jezdci poté skončili v bariéře v poslední ostré zatáčce před cílem.

Český cyklista Michal Schlegel dojel na 71. místě ve skupině, která na vítěze v závěru ztratila 33 sekund. Jan Hirt nabral ještě o 18 sekund víc a obsadil 92. příčku.

Časovkářský mistr světa Evenepoel se dnes všem nepříjemnostem vyhnul, na rozdíl od předchozího dne, kdy se po průjezdu cílem srazil s novinářem a skončil na zemi. Svá zranění z tohoto karambolu ale označil jen za povrchová a neměla by ho nijak omezovat. „To se stává. Měl jsem štěstí,“ uvedl lídr týmu Soudal-Quick Step.

V červeném dresu bude i ve středeční páté etapě hájit náskok pěti sekund před Španělem Enricem Masem. Dánský šampion Tour de France Jonas Vingegaard figuruje s odstupem 31 sekund na čtvrtém místě.

Peloton ve středu absolvuje 186,2 km dlouhou trať z Morelly do Burriany. Cyklisty čeká podobný zvlněný profil jako dnes a opět by se v závěru ke slovu měli dostat spurteři.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.