25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Karim Benzema rozhodl v bitvě s Chelsea o postupu Realu Madrid do semifinále Ligy mistrů

2 min read

Pomsta je sladká! To jistě cítí všichni fanoušci fotbalistů Realu Madrid, jimž se ve čtvrtfinále Ligy mistrů na domácím stadionu podařilo vyřadit úřadující šampiony z Chelsea a oplatit jim tak ponížení ze semifinále loňského ročníku soutěže. Londýnskému klubu sice podlehli po prodloužení 2:3, ale po výhře 3:1 z minulého týdne na Stamford Bridge jde Bílý balet dál. V 96. minutě rozhodl kanonýr Karim Benzema.

Real nastoupil k utkání LM v nejstarší sestavě v klubové historii (věkový průměr základní sestavy 29 let a 293 dní) a v první půli se nedostal ke střele na branku. Aktivnější Chelsea se ujala vedení v 15. minutě, kdy po narážečce pronikl před branku Mount a poslal míč přesně k tyči. Anglický reprezentant vstřelil první gól v aktuálním ročníku soutěže, v 51. minutě navíc po jeho rohovém kopu srovnal stav dvojzápasu Rüdiger.

Po druhé inkasované brance ožil směrem dopředu i Real a zbytek zápasu nabídl oboustranně ofenzivní představení. Po hodině hry už slavili Blues velký obrat, Alonso si ale těsně před třetím gólem pomohl při zpracování rukou a videorozhodčí jeho branku odvolali. Vzápětí na druhé straně trefil hlavou břevno Benzema, jenž v posledních dvou zápasech LM nasázel hattrick.

Čtvrthodinu před koncem si naběhl na levé straně za obranu Werner, dvěma kličkami se dostal do lepší palebné pozice a i s přispěním teče přiblížil obhájce titulu postupu. Německý útočník navázal stejně jako spoluhráč Mount na sobotní dvougólový výkon při výhře 6:0 v Southamptonu. Obhájci titulu ale celkový triumf nad Realem z loňského semifinále nezopakovali. V 80. minutě nejprve poslal zápas do prodloužení po precizní Modričově přihrávce vnějším nártem střídající Rodrygo a v šesté minutě prodloužení rozhodl hlavou druhý nejlepší střelec soutěže Benzema.

V závěru utkání mohlo dojít i na penaltový rozstřel, Havertz s Jorginhem ale ve velkých šancích minuli branku. Real v semifinále narazí na vítěze dvojzápasu Atlético Madrid – Manchester City.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.