25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

V časovce překvapil Kuss, Vingegaard zklamal. Rozhodovat budou až hory

2 min read

Kdo čekal, že bude po jediné individuální časovce letošní španělské Vuelty rozhodnuto, tak jako loni, bude muset závod i nadále bedlivě sledovat. Nějaké rozdíly se v ní udělaly, ale nejde o nic zásadního. Červený dres relativně pohodlně udržel Sepp Kuss, Jumbo-Visma je i nadále v první desítce ve třech lidech.

Jen Remco Evenepoel najel na velké rivaly nějaké sekundy. Časovku ovládl Filippo Ganna. Nyní se s napětím očekává každý horský dojezd, třeba už v pátek Tourmalet.

Někteří za sebou měli poměrně bláznivý přelet před volným pondělkem, kdy se peloton stěhoval z jihu podstatně víc na sever Španělska. „Na hotel jsme dorazili někdy ve tři ráno, protože naše letadlo kvůli špatnému počasí nemohlo přistát. Nejdřív jsme hodinu kroužili nad letištěm a pak to pilot musel vzít do Madridu,“ popisoval v pondělí deníku Sport napínavé chvíle Michal Schlegel, jeden z dvojice Čechů na Vueltě.

Na výkonech v úterní časovce se to ale nijak nepodepsalo. Zhruba hodinu po startu prvního cyklisty vyrazil na trať jeden ze žhavých kandidátů na etapové vítězství Filippo Ganna. Ten měl co vracet jednomu z největších favoritů Remcu Evenepoelovi, jenž ho porazil na letošním MS a do časovky tak vjel v duhovém trikotu.

Nešlo však zdaleka o bitvu těchto dvou, na třítýdenních etapových podnicích hraje souboj s chronometrem úplně jinou roli. Původně se o něm mluvilo jako o dni, který by měl hodně napovědět. Nyní ale víme, že velké hvězdy více méně potvrdily své skvělé časovkářské dovednosti a teprve v těžkých horách přijdou zajímavé bitvy.

Rozdělme si muže z Top 10 před časovkou do několika kategorií.

Mladík Lenny Martinez, který dva dny vezl červený dres a před časovkou byl průběžně třetí, potřebuju tuto disciplínu ještě hodně vypilovat. Patřilo mu v ní totiž až 30. místo se ztrátou na vítěze 2:29 minuty. Mikel Landa, jenž uzavíral Top 5, má časovku dlouhodobě slabší, ale teď kvůli tomu opustil elitní desítku. Ani Enric Mas zlepšení neukázal a posunul se z osmé na devátou příčku.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.