25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Conde: ze Zlína hvězdou ve Švýcarsku! Nabídku z Ligue 1 Curych odmítl

2 min read

Vybavíte si záložníka Cheicka Oumara Condého? Za Zlín odehrál během dvou sezon a půl 68 zápasů, nedal ani gól.

 Přesto ho klub loni v červnu prodal za půl milionu euro (cca 12,5 milionů korun) do týmu švýcarského mistra FC Curych. Dnes je z něj hvězda tamní soutěže s nabídkami z lepších lig. V létě byl přestupovou prioritou pro francouzské Méty, nováčka Ligue 1. Žádal si ho také turecký Trabzonspor. Nejspíš ho brzy čeká ještě větší přestup.

Vedení Curychu veškerá jednání rychle utnulo, sestavu si bez guinejského elegána neumí představit.

Condeho výkonnost neustále roste. Po konci veterána Blerima Džemailiho, dlouholetého reprezentanta Švýcarska, definitivně ovládl střed hřiště právě bývalý zlínský záložník introvertní nátury. Už ve FORTUNA:LIGA na sebe upoutal, byť ho na několik měsíců zastavilo vyhoštění z Česka kvůli propadlým cestovním dokladům. „Snažil se být dominantní, sebevědomý. Statistiky, důležité pro jeho post, měl na vysoké úrovni. Odešel v pravý čas a přeju mu to,“ prohlásil před rokem kouč Jan Jelínek.

Rovněž pro curyšský tým je nepostradatelný. Na podzim vynechal jen tři minutky, když byl dvakrát na konci utkání střídán. Pouze s produktivitou je na tom stále bídně. Byť už poprvé na ligové úrovni skóroval. A to v dubnu proti Basileji, kdy zařídil remízu 1:1. „Že by chodil do boxu na hlavičky anebo do souboje, to v sobě nemá. Možná, že kdybychom hráli na dvě šestky a on byl ta útočnější, dostal by se do útoku víc. Ale jeho to dopředu netáhlo tolik jako jiné hráče. Neměl ten drajv. Nebyl tak hladový a dravý na to jít do šestnáctky. Na tréninku ovšem dával krásné branky. V šestnáctce si dovolil neskutečné kličky a ty šance proměňoval. Jenže to byla cvičení, kdy jsme byli blízko boxu,“ líčil Jelínek.  

Condeho přednosti jsou jinde než ve vápně soupeře. Skvěle čte hru, má elastický pohyb, výrazně zlepšil techniku, je silný v soubojích. Prostě nadstandardní „šestka“. V minulém ročníku zaujal i zástupce Arsenalu, s nimiž se švýcarský šampion střetl v Evropské lize. Dříve o něj usilovaly i Sparta se Slavií. „Bude lepší než Ibrahim Traoré,“ tvrdil zkušený trenér Bohumil Páník, jenž Condeho poznal právě při angažmá ve Zlíně.   

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.