25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Neymar musí na operaci. Moje nejhorší období, napsal po vážném zranění

2 min read

Brazilský fotbalista Neymar si v úterním kvalifikačním utkání v Uruguayi o postup na mistrovství světa 2026 přetrhl přední zkřížený vaz a utrhl meniskus v levém kolenu. Představitelé Brazilské fotbalové konfederace ve středu na webu oznámili, že se útočník al-Hilálu podrobí operaci, v tomto kalendářním období už podruhé.  „Je to hodně smutné období, to nejhorší,“ přiznal Neymar na Instagramu.

Jednatřicetiletý Neymar se v Montevideu zranil krátce před koncem prvního poločasu. Nejlepší střelec v historii brazilské reprezentace při souboji klopýtl a hřiště opustil v slzách na nosítkách.

„Vím, že jsem silný, ale tentokrát budu potřebovat rodinu a přátele ještě víc. Není snadné prodělat zranění a operaci, navíc když si tím vším musíte znovu projít po čtyřech měsících rekonvalescence,“ uvedl Neymar.

V březnu podstoupil operaci pravého kotníku, kvůli čemuž pro něj předčasně skončila minulá sezona. V srpnu přestoupil z Paris St. Germain do al-Hilálu. Saúdskoarabský klub za něj zaplatil 90 milionů eur (přes 2,2 miliardy korun), což je rekord tamní ligy.

Kvůli potížím s kotníkem nastoupil Neymar za nový tým až v září. Před současným zraněním stihl v jeho dresu odehrát pouze pět soutěžních zápasů s bilancí jednoho gólu a tří asistencí.

Neymar je stále nejdražším fotbalistou historie. V roce 2017 přestoupil z Barcelony do Paříže za 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Za brazilskou reprezentaci dal rekordních 79 gólů, o dva více než legendární Pelé.

Pětinásobní mistři světa zápas v Uruguayi prohráli 0:2 a skončila tak jejich kvalifikační série 37 utkání bez porážky. V tabulce jihoamerické skupiny jsou Brazilci po čtyřech odehraných kolech třetí.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.