25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Známky Čechů v bundeslize: Čvančara se zhoršuje, Pavlenka jednou zazářil

2 min read

Řady českých fotbalistů v bundeslize se před sezonou sympaticky rozrostly. Ne všichni ale hrají. Německý sportovní server Kicker pravidelně hodnotí všechny hráče na škále od 1 (nejlepší) do 6 (nejhorší). Celkové pořadí se ale týká pouze hráčů, kteří nastoupili alespoň v polovině zápasů na více než 25 minut. Na výborné hodnocení (1,0) však dosáhne za kolo jen pár jednotlivců. Jaké mají průměrné známky Češi, kteří splňují zmíněná kritéria?

Po přestupu ze Sparty Tomáš Čvančara se v Německu aklimatizoval až nečekaně rychle. Pálil v přípravě, formu si přenesl i do začátku soutěžního ročníku. Po dvougólovém představení v prvním kole bundesligy proti Augsburgu ale jeho výkonost klesla. O víkendu se vrátil po zranění do základní sestavy, prohře Mönchengladbachu 1:3 v Kolíně nad Rýnem ale nezabránil.

Před vytáhlým útočníkem je ještě spousta práce, což si uvědomuje i jeho klubový trenér Gerardo Seoane. „Musí držet své emoce pod kontrolou a směřovat je pouze do herních věcí,“ upozornil. To se mu nepovedlo například hned ve druhém kole proti Leverkusenu, kdy se pustil do potyčky s Jonathanem Tahem.

Povedený ročník v Twente otevřel šikovnému křídelníkovi cestu do Wolfsburgu. Sezonu rozjel v základní sestavě, Václav Černý nepřicházela však gólová produkce. V Nizozemsku zaznamenal minulý ligový ročník 14 branek, k nim přidal 13 asistencí. V bundeslize je zatím stále na nule, i proto ztratil místo v základní sestavě, minulé kolo navíc nebyl ani na střídačce. „Vrátil se z reprezentace nemocný, proto nebyl připravený hrát,“ informoval Niko Kovač, trenér „vlků“.

V minulé sezoně zdárně restartoval po nevydařeném anglickém dobrodružství kariéru. Sestupující Schalke opustil a zamířil do Berlína. V Unionu hraje pravidelně. Na pozici klasické „šestky“ zachytává protiútoky soupeřů, i v útočné fázi hraje poměrně hluboko, trenér mu věří. Poslední reprezentační sraz vynechal kvůli lehčímu zranění, nyní už je zpátky. O víkendu naskočil do druhé půle zápasu se Stuttgartem, prohře 0:3 ale nezabránil.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.