25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Odvážný tah? Plzeň si chystá talent (18): byl v Bayernu, má dva metry

2 min read

Dva nejcennější hráči plzeňského kádru jsou mimo hru.

Brankáře Jindřicha Staňka vyřadil opakovaný otřes mozku, útočník Rafiu Durosinmi je po operaci kolenních vazů. V těžkou chvíli se ukáže síla západočeského kádru, jak dva borce v důležité fázi podzimu nahradit. Při nouzi s gólmany může brzy dojít na odvážný tah – mezi tyče posunout Viktora Baiera, osmnáctiletého reprezentanta se zkušenostmi z akademie slavného Bayernu Mnichov.

Představení Mariána Tvrdoně v Liberci (0:3) dopadlo neslavně. Nejistý gólman se podepsal pod dvě ze tří branek, navíc se po srážce s ním nešťastně zranil nejlepší střelec Rafiu Durosinmi. „Musíme věřit, že se Marián rozchytá,“ pravil po sobotní ztrátě na severu Čech trenér Viktorie Miroslav Koubek.

Zkušeného gólmana, který se v době Staňkovy indispozice posunul do role jedničky, pro těžký čtvrteční zápas na horké půdě Dinama Záhřeb s největší pravděpodobností podrží. Třeba Tvrdoň mužstvu pomůže a následně bez problémů dochytá celý podzim. Nebo taky ne… Pak má Plzeň k dispozici velmi zajímavou alternativu.

V klubu si piplají Viktora Baiera. Teprve osmnáctiletého gólmana, aktuálně člena reprezentační devatenáctky, za níž odchytal velmi dobře říjnový kvalifikační zápas o postup na EURO proti Rumunsku (1:1). Ve chvíli, kdy je Staněk na delší dobu kvůli zranění mimo hru, kryje záda Tvrdoňovi, na lavičce byl připravený také v Liberci.

Podle informací deníku Sport a iSport.cz jsou v klubu velmi spokojení s gólmanovým progresem. Před sezonou byl v Plzni až pátým v pořadí bez ligového startu, nicméně v hierarchii se rychle posouvá.

Poté, co Tvrdoň vybouchl v Liberci, dokonce padají v Plzni úvahy o tom, že by Baiera pustili do nedělního ligového zápasu proti Karviné. Pro debutujícího mladého brankáře by mohlo jít o ideálního soupeře, se kterým by se neměl dostat pod větší tlak.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.