25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Barceloně funguje sázka na mladíky. López (20) rozhodl po Xaviho radě

2 min read

Barcelona má za sebou další večer, kdy u jejího jména přistála zelená fajfka. V Azylu na Estádiu Olimpiku udolala v základní skupině Ligy mistrů Šachtar Doněck 2:1.

Hukot jako za nejslavnější éry kolem Lionela Messiho, kdy Barca válcovala Evropu? Na ten zapomeňte, v Katalánsku se pod legendou Xavim mění pořádky a staví se mladá eskadra elitních vojáků v kopačkách. A jeden z nich, Fermín López rozhodl i toto utkání.

Je konec října a Barcelona v novém ročníku ještě neokusila porážku. Přitom na první pohled kádr katalánského giganta nepůsobí jako jedna nablýskaná kára vedle druhé, jako je tomu například v Manchesteru City. Aby ne, potřeba úspory doléhá na španělského mistra už notnou chvíli. Proto se v Barceloně rozhodli dát prostor talentům z vlastní líhně a zkušeným harcovníkům, kteří často přicházejí zdarma. A plán se daří.

Xavi zatím dělá svou práci na výbornou. Nejenže vede Barcu od výhry k výhře a tu a tam remízově klopýtne. Právě on učí talenty, které produkuje proslulá klubová akademie La Masia, jak obstát mezi elitou.

Tři zápasy v Lize mistrů se rovnají třem výhrám, Barcelona nadále šlape, byť se gólostroj jako proti Antverpám (5:0) tentokrát nekonal. Šachtar sveřepě vzdoroval a nebyl zase tak daleko bodovému lupu. Jenže duo Ferrán Tores a Fermín López bylo proti. Oba si připsali gól a asistenci. Zatímco u Torrese, protřelého už z dresu Valencie či Manchesteru City, tohle nepřekvapí, pro dvacetiletého Lópeze se jednalo o první trefu v Lize mistrů a druhou celkově v prvním týmu Barcelony, protože předtím se už prosadil v La Lize v duelu s Mallorkou. „Jsem z něho nadšený a nemyslím jen toto utkání. Fermín je produktem, který Barcelona potřebuje. Věřím, že pro nás v následujících letech odvede hodně práce. Má skvělou střelu a je psychicky připravený na velký fotbal,“ nechal se slyšet Xavi, který se svěřil, že těsně před rozhodujícím gólem měl s mladíkem hovor u postranní čáry.

„Říkal jsem mu, že obránce Šachtaru na jeho straně je příliš zaujatý Yamalem. A že mu to přináší příležitost, které může využít. Chvíli na to skóroval,“ dmul se pýchou španělský kouč.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.