25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vydra a Kliment, hvězdy pod tlakem. Expert: V klíčových chvílích selhávají

2 min read

Předvede záblesky hráče z minulostí v Premier League. Ukáže rozdílovou věc. Jenže za chvíli zbrkle zakončí nebo ztratí balon. Matěj Vydra (31) potřebuje v Plzni zvednout statistiky, aby naplnil roli klíčového hráče. To samé Jan Kliment (30). Zkušení forvardi neuspěli v neděli s Karvinou (0:1). V době zranění Rafia Durosinmiho jejich produktivitu mužstvo nutně potřebuje.

Jan Kliment dostal proti Karviné v aktuální ligové sezoně poprvé šanci od začátku. Po hodině hry za něj šel na plac Matěj Vydra. Ani jeden ale obranu sympaticky bojujícího outsidera nezlomil. Plzeň kouše šokující porážku 0:1, druhou ligovou po Liberci. Navíc s nulou vstřelených gólů, což jde za aktuální střeleckou nemohoucností celého týmu.

Kliment ve slibný moment sebral balon možná lépe naběhnutému Pavlu Šulcovi, v dalších situacích mu scházel lepší timink nebo přesnost. Proti Karviné pouze jednou vystřelil na bránu. „Teď se mu nedařilo ani podržet míč v koncovce. Sám ví, kde ho tlačí bota, je hodně zkušený, v dalších zápasech ještě může být platný,“ myslí si fotbalový expert Miroslav Jirkal.

Vydra vypadal proti Karviné lépe. Vystřelil dvakrát, ale především v závěrečném náporu se dostal do několika zajímavých situací. Jenže ani on nedokázal trefit kýžené vyrovnání. „Je to specifický hráč, spíš do delšího nebo krátkého brejku, potřebuje na hřišti prostor, pak se může uplatnit. Potřebuje být také víc nasazovaný. Teď možná vycítí, že je to pro něj čas se ukázat,“ dodává Jirkal.

Ostřílení forvardi potřebují zvednout čísla. Kliment v sedmnácti zápasech rozjeté sezony zapsal gól a jednu asistenci. Vydra s podobnou minutáží (lehce přes 500 minut) odehrál 15 zápasů s bilancí 4+1. Tři ze čtyř tref ale nastřílel v domácím poháru proti divizním Mariánským Lázním. Pro srovnání – Tomáš Chorý má dle údajů serveru wyscout odehraných 1248 s bilancí 5+4.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.