25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta bez opor. Mlha kolem Krejčího, vypadl Vitík

2 min read

Sparťanská marodka bobtná. Starosti přibývají. Největší zásah se řeší v defenzivě. Ladislav Krejčí už je mimo přes dva týdny. K tomu vypadl i Martin Vitík. Dva stopeři, kteří patří do užší rotace. Jak naznačil výbuch s Mladou Boleslaví (1:3), nahradit oba už je potíž. James Gomez v náročném testu chyboval. Další variantou je Patrik Vydra, kterého Letenští v létě odmítli pustit na hostování.

Krejčí a Vitík v neděli v Mladé Boleslavi usedli jen na tribunu. Oba jsou zranění. Kolem kapitána je mlhavo. Výraznější trabl na něm není vidět. Sparta mlčí, jak na tom je. Zato talentovaný stoper kulhal, trápí ho svalové zranění.

Zadáci společně s dalším marodem Lukášem Haraslínem sledovali, jak Vasil Kušej a spol. větrají sparťanskou defenzivu. „Byl to pro ni náročný zápas,“ přiznal Priske. Ano, Boleslavští jsou ve formě. Přesto absence Vitíka s Krejčím zkrátka byly znát.

„Sparta dostala laciné góly, jak malé děti. To byl prostě nekoncentrovaný tým. Jako trenér tam jen sedíte a říkáte si: Tak co? Tak jsem tady za blázna?“ řekl zkušený kouč Josef Csaplár v novém dílu pořadu Ligový insider.

Asger Sörensen a Filip Panák jsou jistoty. Nikdo nepochybuje o jejich kvalitách, ani po prvním ligovém nárazu v tomto ročníku. Dánský stoper předvedl standard, jenže Panák tentokrát lehce propadl. „Chyboval víc než obvykle, ale to spousta dalších,“ mírnil kritiku Priske.

Zastupující kapitán Sparty působil laxně, kazil rozehrávku. Jeho kiksy mohl ovlivnit i fakt, že poprvé v této sezoně nastoupil v našlapaném programu do tří zápasů v jednom týdnu.

Priske rozděluje zátěž mezi víc hráčů. Proti Mladé Boleslavi vynechal ze základní sestavy Kaana Kairinena. I kvůli tomu, že klíčový muž zálohy naskočil v říjnu do šesti soutěžních zápasů.

„Spartě se rozehrává lavička, i proto se zlepšila. Ti kluci jsou o dost výraznější,“ uvedl Vladimír Šmicer, bývalý reprezentační záložník.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.