25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Populární i kritizovaný Lewa burcuje: S Čechy můžeme ukázat správný směr

2 min read

Drží nejrůznější rekordy v národním týmu, nosí kapitánskou pásku a je široko daleko nejlepším polským fotbalistou. Robert Lewandowski se vrací po krátké zdravotní odmlce do reprezentace a v pátek má poškorpit českou defenzivu jako nikdo jiný. Poprvé oblékne národní dres pod koučem Michalem Probierzem a v Polsku věří, že to zároveň nebude smutný pokus o přímý postup na ME.

Může se chlubit úžasnou kariérou. V Dortmundu, Bayernu Mnichov a konečně i v Barceloně potvrzuje svou pověst světového kanonýra. Populární Lewa oslavil v srpnu 35. narozeniny a stále působí jako forvard minimálně o 5 let mladší. Aby ne, sám je velkým profesionálem, který si hlídá životosprávu. Po boku populární karatistky a odbornice na hubnutí Anny Lewandowské (dříve Stachurské) to snad ani jinak nejde.

Na jeho reprezentační debut v září 2008 už kdekdo zapomněl. Hned proti San Marinu v kvalifikaci o MS 2010 vstřelil gól. Tenkrát ještě jako zaměstnanec Lechu Poznaň.

Po patnácti letech se jeho budoucnost v národním týmu bude řešit. Pokud se navíc Polsko nekvalifikuje na Euro, může to znamenat zásadní políček v rozhodování rodáka z Varšavy, který byl v posledních měsících ve své domovině kritizován za slova, která pronášel směrem k polské reprezentaci. Sám pak mnohdy musel čelit řečem o špatné formě, čímž si polská veřejnost našla obětního beránka špatných výsledků. Přesto je popularita Lewandowského obrovská.

Před nedávnem se kapitána zastal i legendární kouč Antoni Piechniczek, který dovedl Poláky k bronzu na MS 1982. „Je to náš kapitán, musíme mu trochu věřit. Nekritizuje jednotlivce ale celek. Kdo jiný by měl mluvit, když ne Robert?“

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.