25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Ukradl sudí Ukrajině postup? Šéfovi UEFA se splnilo přání, Itálie slaví

2 min read

Podobně jako v zápase českých fotbalistů s Moldavskem stačil favoritovi bod. Duel o přímý postup na EURO mezi Ukrajinou a Itálií branku nenabídl a obhájce si tak zajistil účast na šampionátu v Německu. A to i díky kontroverzní situaci ze třetí minuty nastavení, kterou ještě podtrhl výrok šéfa UEFA Alexandra Čeferina.

Do konce zbývají desítky vteřin a Ukrajina tlačí. Napětí v leverkusenské BayAreně, kde našli azyl hráči válčící země, stoupá. Olexandr Zubkov posouvá míč na Mychajla Mudryka do vápna Itálie.

Ten si rychlým dotykem posílá míč kolem Bryana Cristanteho a padá. Celá Ukrajina jasně křičí: Penalta!

Z dostupných záběrů se zdá kontakt zřejmý. Italský záložník trefí Mudryka do levé nohy, možná do obou. Druhou věcí je, že posila Chelsea za zhruba 1,7 miliardy korun si dává dotyk s míčem s tím, že si jde pro faul, pád působí velice ochotně. Vše ale v rychlosti, kdy stačí málo…

Hlavní rozhodčí Španěl Jesus Gil Manzano každopádně pokutový kop nenařídil a ani jeho asistenti u VARu nic penalty hodného na situaci nenašli. „Myslím, že to byla penalta, ale je tu rozhodčí a VAR, my nerozhodujeme,“ řekl smířlivě po utkání ukrajinský kouč Sergej Rebrov.

„Ze hřiště jsem to moc nechápal. Po zhlédnutí videa to podle mě mohlo být odpískáno,“ nebál se říct ani italský brankář a v tomto zápase i kapitán Gianluigi Donnarumma.

Spekulacím rozhodně nepomohl prezident UEFA Alexandr Čeferin, když už před utkáním vzbudil rozruch svým výrokem pro italský deník LaPresse: „Itálie se musí kvalifikovat na EURO 2024, jinak by to byla pohroma. Italský národní tým je příliš důležitý, ale myslím, že Ukrajinu porazí.“

Ukrajinský kouč nechtěl Čeferinův výrok moc komentovat, ale měl podle něj posloužit jako extra motivace pro jeho tým. „Jediný dopad, který to na hráče bude mít, je, že budou ještě naštvanější a motivovaní k postupu,“ věřil Rebrov.

Na ten zatím Ukrajina – i kvůli mlčící píšťalce sudího Manzana – nedosáhla. Ale ještě nemusí zoufat, na EURO může proklouznout z březnové baráže.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.