25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Pilař proti „své“ Plzni válel, od Hejdy má monokl. Spor o dvě červené

2 min read

Po jeho centru z přímého kopu padla první branka zápasu s konečným výsledkem 1:1. Jenže to byl jen malý vzorek příkoří, která si Václav Pilař, hradecký matador, nachystal pro bývalé spoluhráče. V Plzni strávil nejlepší léta, kopal tam ještě v minulé sezoně. Věděl, jak na soupeře. Až mu musel dát Jan Hejda najevo, že už je to na něj moc.

Přesnost přihrávek dostal nad devadesát procent, dlouhé pasy na pětasedmdesát, driblinky zvládl čtyři ze šesti. Úspěšnost všech akcí mu statistici napočítali na šedesát procent. To jsou tuze zajímavá čísla. Nezapomínejte, že Pilař rozhodně nehraje na jistotu, naopak. Nic jiného mu nezbývá – a nic jiného se od něj nečeká.

Také proti Plzni potvrdil, že po návratu domů pookřál. Bije se za barvy, v nichž vlétl do velkého fotbalu, v nové aréně je prostě doma.

Viktorii zlobil, až se to už nelíbilo kapitánu Janu Hejdovi. Co ti dva toho spolu prožili! V 62. minutě mezi lavičkami do někdejšího kumpána ostře zajel. Bylo z toho velké haló a také žlutá karta.

„Hejdise moc dobře znám. Musí rychle dostupovat hráče, nemá rád sprintové náběhy za obranu, radši soupeře hned dohraje. Píchnul jsem si to kolem něj a bylo to,“ popisoval Pilař. „Trefil mě,“ usmál se, pod levým okem měl navíc monokl z dalšího souboje s téměř o dvacet centimetrů vyšším sokem. „Kde má Hejdis loket, tam já hlavu,“ mávl rukou.

Odezva na žlutý souboj tím však neskončila. Plzeňané se po zápase čílili, že domácí kapitán Petr Kodeš nebyl vyloučen za šílený skluz do nohou Tomáše Chorého. „Pokud to měla být červená, tak ji měl dostat i Hejda za zákrok na Vaška,“ reagoval trenér Východočechů Václav Kotal.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.