25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Marná cesta Slavie, ve Zlíně hrát nebude. Pichlavé vzkazy pro LFA

2 min read

Slavia dnes vpodvečer zápas 17. kola FORTUNA:LIGY ve Zlíně neodehraje. Hřiště na Letné je po noční i ranní nadílce pokryté sněhem a navzdory usilovné práci na něm delegát označil trávník za nezpůsobilý. „Přes noc napadlo patnáct čísel,“ uvedl pro iSport.cz Lukáš Pantálek, generální sekretář klubu. Pražané už přitom v sobotu složitě cestovali na Moravu, přes sociální sítě pak poslali rozhořčené vzkazy LFA.

Vyhřívání běželo naplno a velká část sněhové pokrývky zmizela, během dopoledne ve Zlíně stále sněžilo a hrací plocha je ve špatném stavu. V sobotu by přitom hratelná byla. „Udělali jsme maximum pro to, aby se hrálo,“ ujistil Pantálek. Nestačilo to, LFA oficiálně zápas odložila na neurčito.

Slávisté se v sobotu složitě dopravili autobusem po ucpané D1 na Moravu a v neděli odpoledne vyrazí z hotelu Baltaci Atrium zpět. Aniž by absolvovali zápas. 

„Od pátku bylo jasné, že to na většině stadionů prostě nepůjde. V zájmu ochrany zdraví hráčů, zachování regulérnosti pro všechny zúčastněné, nezničení už tak zkoušených hracích ploch a atraktivity pro fanoušky na tribunách i u TV jsme se to snažili vysvětlit těm, kteří mají za úkol řídit ligu. Ti samí lidé nechali naše kluky odjet do Zlína s tím, že druhý den dopoledne zápas odloží,“ uvedl na platformě X (dříve Twitter) ředitel komunikace Slavie Jakub Splavec.

„Místo toho, aby se řídili racionálním úsudkem, hráli si na meteorology a byrokratické mravokárce. Výsledek ať si každý zhodnotí sám. Šťastnou cestu zpět klukům i fanouškům, kteří už ve městě jsou. Jinak už fakt nemám slov,“ dodal.

Opět se ozval i šéf klubu Jaroslav Tvrdík, podle nějž Slavia navrhovala odložit celé kolo. „‚Vzhledem k počasí, předpovědi na dnešní den i neděli, regulérnosti celé soutěže, zdraví hráčů a kvůli fanouškům bych odložil celé ligové kolo‘. Tento návrh jsem včera dlouho před zahájením prvního zápasu tohoto kola směřoval vedení LFA. Procedurálně není nic jako ‚oficiální žádost‘. Je jen a výhradně na vedení LFA v době kratší než týden do zápasu, jak rozhodne. Je to stejné jako s TV právy. Buď je vedení LFA kompetentní, nebo nikoliv,“ napsal rezolutně na X.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.