25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Brankář Vitík podruhé. Je to voják v progresu, ocenil Priske zákrok hlavou

2 min read

PŘÍMO Z LIMASSOLU | Má na hlavě magnet? Nebo snad plánuje vystrnadit z brány Petera Vindahla a sám natáhnout rukavice? Stoper Martin Vitík podruhé během podzimu nastrčil hlavu do palby mířící přímo do brány. V Limassolu přispěl k vítězství 3:1 a postupu do jarní fáze Evropské ligy, v září uhájil triumf nad Plzní – rovněž extradůležitý pro české mistry.

Proti Viktorii běžel nastavený čas druhé půle, když Lukáš Kalvach vracel po rohu balon do brány. Peter Vindahl byl překonaný, ale najednou let míče do sítě přerušila hnědovlasá hlava. Martin Vitík.

V Limassolu běžela 35. minuta. Sparta vedla 2:0, ale domácí povzbuzeni dvěma zákroky gólmana, který zlikvidoval velké možnosti Jana Kuchty, začali zlobit. V jednu chvíli se do voleje ostře opřel levačkou bek Caju, Vindahl sice směrem k míči skočil, ale rozhodně nebylo jisté, že by zasáhl. Na místě byl pro případ potřeby (opět) nejmladší ze sparťanské sestavy. Balon vyrazil, pak se sesunul k zemi.

„Bylo to nepříjemné jen chvilku. Trošku jsem se poplácal, probudil se a byl jsem dobrej,“ popisoval po utkání. „Brání branku i za cenu obětování vlastního života. Je to voják,“ poděkoval trenér Brian Priske.

Jde o instinkt, samozřejmě. Ale také o vědomou věc, a to především v prvním případě, kdy šlo o dohrávanou standardní situaci. V takových případech zadáci často jistí prostor za gólmanem. „To je instinkt toho hráče, že při odraženém balonu jde do správné pozice. Je dobře, že v týmu takoví hráči jsou,“ glosoval po Plzni někdejší střední obránce, nynější trenér David Horejš.

Vitík se vskutku už převtělil mezi nejpotřebnější. Byť je pořád v Priskeho plánech ideální složení stoperské trojice Asger Sörensen, Filip Panák, Ladislav Krejčí, junák se na zkušenější kolegy tlačí. Navíc kvůli nahuštěnému programu, z toho plynoucích zdravotních neduhů, je Vitík vskutku vytížený.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.