25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Cyklokrosař Bažant byl druhý mezi juniory na SP v Namuru, Boroš mezi elitou 16.

2 min read

Cyklokrosař Kryštof Bažant vybojoval druhé místo v závodě juniorů na Světovém poháru v Namuru. Teprve šestnáctiletý talent se postaral v seriálu o první české umístění na stupních vítězů v sezoně, jejímž vrcholem bude únorové mistrovství světa v Táboře. Jen dvě sekundy dělily od bronzu Amálii Gottwaldovou v kategorii juniorek.

Mezi mužskou elitou obsadil Michael Boroš 16. místo, první start v SP v sezoně proměnil v prvenství loňský mistr světa Brit Tom Pidcock.

Bažant nestačil v závodě jezdců do 19 let pouze na Francouze Aubina Sparfela, který projel cílem s čtyřsekundovým náskokem. Český mladík dosáhl ve spurtu stejného času jako další Francouz Paul Seixas. Ve třetím závodě sezony Bažant zaznamenal nejlepší výsledek po 14. místě v Troyes a osmém v Dublinu. V pohárové klasifikaci je čtvrtý, vede Ital Stefano Viezzi, který v Namuru dojel o dvě sekundy za Bažantem čtvrtý a poprvé v sezoně nevyhrál.

„Řadím to spolu s (kadetským) titulem na mistrovství Evropy horských kol k největším úspěchům a ten dnešní asi i trochu výše. Před blížícím se světovým šampionátem mi to ukázalo, že budu schopen v Táboře bojovat o stupně vítězů, ale každý závod je jiný,“ uvedl na svazovém webu Bažant.

Gottwaldová také zaznamenala maximum v sezoně. Dosud nechyběla v první desítce stejně jako Kateřina Douděrová, která tentokrát dojela devátá.

Boroš při čtvrtém startu v ročníku zaznamenal druhý nejlepší výsledek. Maximem je jedenácté místo z Troyes. Za Pidcockem zaostal o téměř tři a půl minuty. „Čekal jsem, že to bude lehčí závod, protože nepršelo a podle předpovědi bylo sluníčko. Jenže i tak bylo docela bahno, hodně se lepilo a nespláchla ho žádná voda,“ popsal Boroš podmínky v tiskové zprávě své stáje Elkov Kasper. Do Belgie dorazil rovnou z týmového soustředění ve Španělsku. „Trochu mi chyběl ten správný závodní rytmus. Ale myslím, že jsem tréninkem dostal dobrý impulz a bude to jen lepší a lepší,“ dodal.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.