25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Vydra hrdinou Burnley

2 min read

Zatímco prosincové derby ovládl West Ham 3:2 gólem z 87. minuty, nyní si sladký pocit vítězství gólem v samotném závěru užila Chelsea. Výhru 1:0 vystřelil v nastaveném čase superžolík, Christian Pulišič.

Jak Andrij Jarmolenko, tak Timo Werner mohli své týmy poslat do vedení, jenže brankáři Edouard Mendy i Lukasz Fabianski byli skvělými zákroky proti.

Polský brankář ve službách West Hamu se navíc vyznamenal i v 87. minutě, kdy byl Craig Dawson za stažení Romela Lukakua ve vápně vyloučen. Následnou penaltu ovšem zahrál Jorginho prachbídně a Fabianski udržel svůj tým ve hře.

„Má svůj styl, kterého se drží a dnes mu to bohužel nevyšlo, ale naštěstí nás to v konečném zúčtování nemusí mrzet,“ nedělal Tuchel z lajdácké exekuce žádnou vědu.

Německého stratéga více trápí konec stopera Antonia Rüdigera.

„Řekl mi, že novou smlouvu nepodepíše a s vypršením kontraktu po sezoně odejde. Je to samozřejmě ohromná ztráta,“ potvrdil Tuchel odchod německého reprezentanta z Chelsea.

Trápení se stopery má ovšem i David Moyes, jenž se musel obejít hned bez trojice středních obránců už proti „blues“ a kvůli červené kartě Craiga Dawsona přišel před dalším derby, tentokrát s Arsenalem, o všechny stopery v prvním týmu.

„Je to pro nás rozhodně ztráta, ale jsme tým plný bojovníků, kteří drží při sobě. Nějak si poradíme. Trenér se dnes rozhodl udělat šest změn v sestavě, protože ve čtvrtek nás čeká první semifinále Evropské ligy, a i přesto jsme odehráli vyrovnanou partii,“ připomněl Fabianski velký šlágr. 

Tomáš Souček i Vladimír Coufal odehráli celé utkání, přičemž oba reprezentanti předvedli svůj standard. Mírnou kaňkou na Coufalově výkonu je fakt, že vítězná asistence přišla z jeho prostoru.

Bolestivou porážku „kladivářů“ však značně zmírnil krajan Matěj Vydra.

Útočník Burnley naskočil pod dočasným trenérem Mikem Jacksonem v základní sestavě a gólem v 62. minutě zařídil vítězství Burnley 1:0 nad Wolverhamptonem. Právě „vlci“ jsou přitom největším konkurentem West Hamu v boji o pohárovou Evropu.

„Posledních deset minut jsem jen tlačil čas očima, aby už byl konec. Jsme nesmírně šťastní, že jsme dokázali získat tři body,“ těšil českého forvarda posun Burnley na nesestupové příčky.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.