25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Solbakken letí do Prahy. Stavanger ustoupil, chybí poslední kroky

2 min read

Vypadá to, že Sparta nakonec ukáže svou přestupovou jedničku. Střeďák Markus Solbakken je na cestě do Prahy, kde v úterý ráno absolvuje lékařkou prohlídku. Pokud bude úspěšná, stane se hráčem českého mistra. Cena by měla překročit 2 miliony eur, což je 50 milionů korun. 

Během podzimu poznal nejen Brian Priske, jaké složení středové dvojice je pro Spartu klíčové. Lukáš Sadílek byl upozaděn, bard David Pavelka přijal pozici čtyřky a spolehlivého záskoku.

První volbou se stala dvojka Kaan Kairinen, Qazim Laci. Rozvážný rozehrávač ze severu s hbitým a energickým jižanem. Bylo však zřejmé, že je nutné sestavu na tomto postup ještě vyladit.

Nakonec padl příchod raubíře Lukáše Červa, s kterým byl klub v září prakticky domluven, ale akce se nestihla do konce přestupního termínu. V Pardubicích – zatím – zůstává šikula Michal Hlavatý, jenž je rovněž na listu posil.

Vyztužit mužstvo tak přichází Markus Solbakken, syn reprezentačního kouče. Se Spartou má zkušenost, vloni v létě jí pomohl svému Vikingu Stavanger vyřadit v předkole Konferenční ligy. Solbakken naskočil do obou utkání, na hřišti strávil kompletní počet minut. Nyní se přesouvá na druhou stranu.

Nebyla to však jednoduchá akce. Sparta začala vyjednávat ještě během podzimu s nabídkou 2 miliony eur, což se Norům nepozdávalo. Podle některých informací požadovali dvojnásobek. Během svátku si kluby přehazovaly vzkazy, na Letné chvílemi vládl optimismus, jindy měli odchod za ztracený.

Nakonec se však akce podařila, Stavanger ustoupil. 

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.