25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Černý o české lize i přání: Chci si zahrát za Spartu, jsem její fanoušek

2 min read

V českém profesionálním fotbale si nikdy nezahrál, už v patnácti letech odešel z Příbrami do Ajaxu. Jak sám Václav Černý přiznává, byl tím ušetřen některých negativních věcí. Na české prostředí ale nezanevřel. Domácí ligu ho baví sledovat víc než dřív a detailně má nasledovanou Spartu, kde jako mládežnický trenér působí i jeho otec – jmenovec. Ostatně za klub z Letné by si v budoucnu rád zahrál.

„Odmala jsem byl fanouškem Sparty,“ líčí Černý. „Vyrůstal jsem ve sparťanské rodině a i s kluky z nároďáku jsem v kontaktu hlavně se sparťany. Zrovna jsme se bavili dnes u večeře, že jsem si vždycky chtěl někdy zahrát za Spartu a strašně doufám, že se mi to splní.“

Pokud se Černému bude dařit v zahraničních angažmá a v reprezentaci, ještě k tomu může být docela daleko. Po životní sezoně v Twente, kde ve všech soutěžích nastřádal patnáct gólů a třináct asistencí, má aktuálně ve Wolfsburgu v bundeslize i poháru na kontě dvě branky a jednu asistenci. Starty v základní sestavě střídá s pozicí žolíka z lavičky.

„Samozřejmě nikdy nevíte, co se v kariéře stane, jestli zůstanu až do jejího konce venku, nebo jestli půjdu za tři, čtyři roky do Česka,“ upozorňuje.

Za jedenáct let, co působí v zahraničí, se obraz domácí soutěže změnil k nepoznání. A nejvíc podle něj právě na příkladu Sparty.

„Musím říct, že i zvenčí to tak na mě působí. Detailně sleduji Spartu, protože tam pracuje teď i můj táta, takže mám o klubu největší přehled a vím, co se tam děje. Musím říct, že se mi líbí, co se teď se Spartou stalo a jak působí navenek i pro lidi. Vím, že jsem si vybral specifický klub, ale pořád je v mých očích ten největší,“ popisuje Černý.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.