25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Posily i Makedonec na radaru Slavie v akci: Obral Oscara, Zmrzlý ve středu

2 min read

Oba tyto faktory by se mohly spojit v případě záložníka Ivana Nikolova. Mladý Makedonec hrající za Sönderjyske, které Slavia na úvod přípravy porazila 4:0, by totiž podle dánských médií mohl následovat kroky Alexandra Baha.

Realizační tým Pražanů dbá na poctivý skauting, ale velkou roli hraje i faktor toho, jak se sledovaný hráč ukáže ve vzájemném zápase. Třeba proto už trochu ochladl zájem o Vasila Kušeje, který v prosinci v Edenu nepředvedl nijak oslnivý výkon a v úterý prodloužil smlouvu v Mladé Boleslavi. Trpišovského a spol. tak mohlo potěšit, že si mohli Ivana Nikolova ze Sönderjyske prohlédnout v Portugalsku exkluzivně naživo.

Ivana Nikolovovi je jednadvacet a v Dánsku působí teprve od července. Je ale neodmyslitelnou součástí základní sestavy svého týmu, z pozice osmičky si navíc v probíhající sezoně připsal dva góly a dvě asistence. Prošel všemi mládežnickými kategoriemi reprezentace Severní Makedonie a v jedenadvacítce dokonce plní roli kapitána. Pásku nasadil i v makedonské Bregalnice, a to byl teprve teenager. To vypovídá o jeho fotbalové i psychické vyspělosti.

Určitě široká paleta jeho schopností, dokáže totiž zahrát prakticky každou pozici v záloze. V kariéře se ho navíc drží pověst dobrého zakončovatele – v severomakedonské lize nasbíral Nikolov v sezoně 2022/23 pět branek, přitom hrál většinou na pozici defenzivního štítu.

Nehledě na pravdivost spekulací na své první minuty proti Slavii ovšem vzpomínat rád nebude. V úvodu zápasu vlétl pod nohy Micku van Burenovi, který ho přidupl, incident pak nastavil tvrdší ráz utkání. Nikolov v něm přesně rozdával dlouhé balony do stran, jinak si plnil spíše defenzivní povinnosti a zaujal určitě tím, že dvakrát obral liberijského šikulu Oscara. Jednou tím dokonce pro svůj tým vytvořil velkou šanci, kterou musel hasit faulem Mandous. Po 45 minutách hřiště opustil.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.