25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Bývalí hráči Plzně do Karviné nepůjdou. Jarábek: Jsou rozmazlení

2 min read

Vyztužit defenzivu a posílit kádr o zkušené borce pro finiš jarní části FORTUNA:LIGY, ve které bude nováček z Karviné bojovat o záchranu v elitní soutěži. Přesně tohle se slezskému klubu nedaří.

Padly i předjednané příchody stopera Filipa Kaši (30) a záložníka Miroslava Káčera (28) z Dunajské Stredy. Oba bývalí hráči Plzně si příchod do Karviné rozmysleli. „Hráči jsou rozmazlení, to řeknu rovnou,“ mrzí trenéra Juraje Jarábka.

Přestupní termín v české lize končí ve čtvrtek 22. února. Karvinští stále věří, že se jim některou z vytipovaných posil podaří dotáhnout. Jednoduché to ale nebude. Navíc jim těžký jarní rozjezd výsledkově nevyšel, postupně doma padli se Spartou (0:3), Pardubicemi (0:3) i Slavií Praha (0:3). Klesli na předposlední místo s náskokem jediného bodu na České Budějovice.

„Kdybych vám popsal historii, kolik hráčů jsme prolustrovali…“ povzdechl si trenér Juraj Jarábek. „Máme nějaké limity a dostat sem hráče je obrovský problém. Opravdu vážný problém za podmínek, jaké máme my.“

Jarábek sice konkrétní jména neřekl, ale v zákulisí se naposledy mluvilo o zájmu klubu o Filipa Kašu a Miroslava Káčera. Bývalí hráči Plzně v létě přestoupili do Dunajské Stredy, následovali svého bývalého trenéra Adriána Guľu. Ten ale v listopadu skončil kvůli neuspokojivým výsledkům. A svoji pozici tím ztratili i Kaša s Káčerem. Kaša hrál naposledy 17. prosince, Káčer 10. prosince.

Jarábkova slova o posilách, které nevyšly, jejich profilu odpovídají. „Hráč bude radši dobře placený v Dunajské Stredě a sedět na lavičce za 15 tisíc euro, ale nepůjde hrát do svého regionu? Jsou rozmazlení, to řeknu rovnou. Jsou v pohodlí. Super peníze jsou pro ně důležitější, než výkon nebo možnost hrát fotbal.“

Třicetiletý Kaša, ostravský rodák, hrával za Baník a v minulosti získal slovenský i český titul. V sezoně 2016/17 slavil s Žilinou, o pět let později s Plzní. Stejné poháry vyhrál i o dva roky mladší Káčer, rodák z Žiliny.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.