25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Úmrtí v rodině i kritika: Haaland si v PL připsal unikát. Nejvíc děsí United

2 min read

Řadový zápas proti Brentfordu během pracovního týdne dokázal Erling Haaland možná i očekávaně povýšit. Jedinou trefou zápasu rozhodl, že jeho Manchester City sebere proti houževnatým „včelám“ tři důležité body v boji o titul. Navíc byl Brentford posledním soupeřem, kterému v Premier League nedal gól a nový rekord je na světě.

Když Haaland přicházel do blankytně modré části Manchesteru v létě 2022 z Dortmundu, málokdo pochyboval, že se zrovna urodil fenomenální přestup. Haaland však v mnohém překonal očekávání. Jeho bilance v Premier League? 55 zápasů a 53 gólů hovoří jasnou řečí.

Teď se však norský tank pochlapil. Když v 71. minutě pokořil Marka Flekkena, věděl, že už v Premier League neexistuje tým, kterému by při společném setkání nevstřelil branku. Brentford byl až do úterního večera posledním mohykánem, který Haalandovi vzdoroval. Zároveň blonďatý forvard vstřelil už posedmé v této sezoně první gól zápasu, což je také unikum.

Jeho bilance je úctyhodná, ale nejvíc se ho obávají v Manchesteru United a Fulhamu. Oba tyto celky gólově překonal už pětkrát během svého relativně krátkého působení na ostrovech.

„Je nejlepší na světě, i když je jen o tři roky starší než já. Jsem pyšný, že jsem u takového milníku mohl být,“ pěl oslavné ódy na Haalanda spoluhráč z klubu i norské reprezentace Oscar Bobb. Ten si totiž po boku zkušenějšího krajana připsal první start v základní sestavě Citizens v rámci Premier League. Že to byl norský večer, podtrhnul i nešťastník na druhé straně. Obránce Kristoffer Ajer podklouzl před gólovou akcí, čehož Haaland využil. „Jen jsem se modlil, aby dal gól, když jsem viděl, jak obránce spadl,“ líčil své pocity z utkání zadák Citizens Manuel Akanji a jeho prosby byly vyslyšeny.

Slovy uznání nešetřil po zápase ani kouč vítězů Pep Guardiola: „Pro Erlinga to bylo velmi těžké období. Na přelomu roku byl téměř dva měsíce zraněný. Minulý týden mu navíc umřela babička. Erling je prostě výjimečný. Znovu dal gól, i když teď není v optimální formě. Je to přesně, jak jsem vzkazoval některým jeho kritikům. Věděl jsem, že jim Erling brzy zavře pusu.“

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.