25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta půjde na Galatasaray bez tří opor. Kdo nahradí Krejčího či Birmančeviče?

2 min read

Spartu dnes čeká klíčová odveta Evropské ligy. Úvodní utkání v Istanbulu vyhrál Galatasaray 3:2, Pražané však neskládají zbraně. Do utkání ale půjdou bez tří opor.

Pražané budou v utkání dotahovat. Doma musí vyhrát, úvodní utkání na horké turecké půdě však ukázalo, že Sparta může s favoritem držet krok.

Ladislav Krejčí je lídrem Sparty, tahounem. Na hřišti i v kabině. Dává důležité góly, vyhrává hlavičkové souboje, tým za ním jde. Proti Galatasarayi hrát nebude, Sparta by si ovšem měla poradit. K Martinu Vitíkovi a Asgeru Sörensenovi se postaví Filip Panák, jenž by měl na ruku navléct i kapitánskou pásku. Krejčího dokáže nahradit.

Jaroslav Zelený za Matěje Ryneše

V odvetě nebude ani Matěj Ryneš, jenž byl v Turecku dokonce vyloučen. Dvaadvacetiletý fotbalista přitom letos podává velmi dobré výkony, zabydlel se v základní sestavě a patří k oporám. Koho místo nej? Připraven je Jaroslav Zelený, dříve opora a hráč reprezentace. Po zranění se sice teprve dostává do tempa, v kariéře toho ale odehrál už dost, měl by být připraven.

Jakub Pešek za Veljka Birmančeviče

Další bolavá ztráta. Spartě se uzdravil Lukáš Haraslín, na druhém křídle operuje Veljko Birmančevič. To je velká ofenzivní síla. Jenže srbský rychlík dostal v Istanbulu v 79. minutě žlutou kartu za zdržování a dnes hrát nebude. V posledním ligovém utkání proti Liberci byl v základu Jakub Pešek, na křídle může nastoupit i Adam Karabec, v zimě přišel taky Indrit Tuci.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.