25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

RENTGEN: AC Milán? Hlavně ďábelská levá lajna. Pozor ale taky na presink

2 min read

Že AC Milán nebudí na první pohled hrůzu? Nenechte se zmást. Rossoneri, se ziskem 17 titulů druhý nejúspěšnější tým v historii soutěží UEFA, v Evropě umí. „Ďáblové“ se navíc opírají o jednu z nejlepších levých stran na světě.

Theo Hernández s Rafaelem Leaem jsou špičkou na svých postech. „Můžeme spolu hrát poslepu. Mám velké štěstí, že je mým spoluhráčem,“ cení si Leao francouzského beka. Nejen jejich spolupráci rozebírá RENTGEN.

Už pošesté změří Stefano Pioli síly s českým týmem. V předešlých pěti duelech šlo vždy o Spartu, s níž má bilanci 3 výhry, 1 remíza a 1 prohra. Právě ona jediná porážka však byla velice bolestivá. Takřka přesně před osmi lety Letenští vyplenili 3:0 Lazio a po remíze 1:1 z Letné slavili postup do čtvrtfinále Evropské ligy.

Nyní se ve stejné fázi soutěže, jako tenkrát, postaví mistr Serie A sezony 2021/22 Jindřichu Trpišovskému. Muži, jenž si na Apeninském poloostrově vybudoval díky ovládnutí skupiny s AS Řím, vyřazení Sevilly a remízy 1:1 s Interem značné renomé.

„V Praze je Trpišovský tak trochu legendou,“ ví i milánský deník Gazzetta dello Sport. Co kouče Slavie čeká při druhé návštěvě San Sira?

Začněme od největší hrozby. Tou je v rozestavení 4-2-3-1 bezesporu levá strana, kterou tvoří francouzský bek Theo Hernández a portugalské křídlo Rafael Leao. V posledních šesti zápasech toto duo společně zařídilo hned tři branky. Leao celkově v těchto duelech zaznamenal tři góly a asistenci. Hernández má opačnou bilanci. Jednu trefu a tři nahrávky.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.