25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Gól na San Siru mě nakopnul

2 min read

Vykouzlil nádherný volej. Kousek za šestnáctkou máchl pravačkou, míč plachtil vzduchem a zapadl k tyči. „Velký a nepopsatelný zážitek,“ vyznal se David Douděra v útrobách San Sira. Fotbalová Slavia se i v dlouhém oslabení proti slavnému AC Milán statečně držela, ve vstupním osmifinále Evropské ligy prohrála 2:4. „Tenhle den si budu pamatovat do konce života,“ vyprávěl slávistický čipera.

Milán (od zpravodaje Sport.cz) – Když mluvil s reportéry, prošel kolem slávistický šéf Jaroslav Tvrdík: „Doudis, pecka zápas v deseti!“ I díky krásnému gólu s Douděrovým podpisem. „Už předtím jsem měl dvě šance, které dopadly strašně. A proměnil jsem tu nejtěžší,“ líčil jeden ze slávistických hrdinů.

A jinak? Je po porážce co slavit?-Když vypustím ten výsledek, jsem moc hrdý na celý tým. Hrát tady na San Siru o deseti takhle vyrovnanou partii s ácéčkem, to chce odvahu a mentální odolnost, oboje jsme ukázali. Cením si, že jsme to nevzdali, semkli se a ukázali solidní výkon. Škoda, že jsme prohráli, ale i tak máme šanci za týden doma v odvetě něco předvést.

Zdálo se, že jste všude, létal jste po lajně nahoru dolů. Byl to záměr?-A to jsem se ještě krotil… Když hrajete o deseti, musíte to odběhat za toho jednoho chybějícího hráče. Asi to tak vyplynulo. Gól mi dodal sebevědomí a cítil jsem, že mám druhé plíce. Povzbudilo mě to, byl jsem jako vyměněný.

Povzbudilo vás pískání nespokojených milánských fanoušků ve chvílích, kdy jejich tým vedl?-Vnímali jsme to a nabudilo nás to, když jsme byli v deseti. Chtěli jsme si ten zápas v dobrém smyslu užít a učit se od nejvyšší kvality. Něco jsme předvedli a uvidíme, jestli to bude stačit i doma.

Jaké jsou vaše šance při dvougólové ztrátě?-50 na 50.

Vážně?-Možná se to někomu může zdát nereálné a možná budu zítra říkat něco jiného, až opadnou emoce, ale momentálně to vidím takhle.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.