25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Ve stínu hvězd. Norům roste v City Haalandův pobočník, půjde na Čechy?

2 min read

Protlačit se akademií Manchesteru City do prvního týmu, to není jen tak. Své by mohli vyprávět Jadon Sancho, Cole Palmer, Jeremie Frimpong či Brahim Díaz. Všichni jistě skvělí hráči. Nyní se na světlo dere další absolvent vysoké školy fotbalu značky Man City. „Je úžasný, okamžitě zapadl. Může nastoupit na jakékoliv z ofenzivních pozic,“ řekl na adresu dvacetiletého Nora, jenž nechybí v nominaci pro přátelský duel s Českem, Pep Guardiola.

Seznamte se, Oscar Bobb. Začátky neměl jednoduché. Ve dvanácti opustil se svou matkou, uznávanou herečkou, rodné Oslo a přestěhoval se do Portugalska. Chtělo ho FC Porto, FIFA ale trvalý přesun zamítla, neuspěl ani s odvoláním u CAS. Bobb tak oficiálně pokračoval v kariéře ve Valerenze, klubu z hlavního norského města. Zlom nastal až v jeho šestnácti letech.

To už mohl legálně podepsat smlouvu v akademii Citizens, kde postupně stoupal mládežnickými kategoriemi a v kancelářích na Etihad Stadium se o něm začalo diskutovat. Pak přišlo letošní předsezonní turné.

„Na konci minulé sezony za mnou přišel Txiki (sportovní ředitel Manchesteru City) a řekl mi, že v minulé sezoně byl v akademii Oscar zdaleka nejlepším hráčem. Odpověděl jsem: OK, pojede s námi na letní přípravu do Asie,“ nastiňoval Guardiola jeho posun do prvního týmu. Na turné naskočil mladý Nor do všech tří duelů (proti Yokohamě, Atléticu Madrid a Bayernu Mnichov).

Sezonu ale přesto začal mimo užší rotaci. První start v základní sestavě si připsal v Anglickém poháru při porážce 0:1 s Newcastlem. Navzdory výsledku Guardiolu hned zaujal: „Je úžasný, okamžitě zapadl. Povedlo se mu to nejdůležitější, získal si totiž důvěru spoluhráčů.“

Takřka okamžitě si vysloužil i první pozvánku do norského reprezentačního áčka, při kvalifikační výhře nad Kyprem ještě dostřídával, proti Španělsku už byl v základní sestavě, kde od té doby nechyběl. Stoupal také klubovou hierarchií v Manchesteru.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.