25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Obrovská smůla pro Kulhavého. Do cíle dojel i se zlomeninou, ale na Cape Epic končí

2 min read

Na zrádné nástrahy nejtěžšího závodu horských kol na světě bohužel doplatil i český biker Jaroslav Kulhavý. Ten při své pravděpodobně poslední účasti na Cape Epic prodělal ve 4. etapě nepříjemný pád.

Do cíle ve dvojici s Filipem Adelem sice finišoval na 14. místě, jenže následné vyšetření bylo nemilosrdné. Zlomená klíční kost. „Už mi přijde, že jen foukne vítr a mám něco zlomeného. Asi už fakt stárnu, mám papírové kosti,“ líčil s nadhledem 39letý legendární cyklista.

Start se českému duu příliš nevydařil, Kulhavý navíc musel dvakrát dofukovat přední kolo, s o to větším rizikem se pak v závěrečném sjezdu snažil mazat ztrátu. „Přitom mi přišlo, že nic nehrozí, a ještě jsem Filipovi říkal, že může zrychlit,“ vzpomínal rodák z Ústí nad Orlicí. „Bylo to jen nevinné uklouznutí, jakých jsem měl v životě desítky,“ popisoval.

Podobný pád prodělal Adel v pondělí, tentokrát si však Kulhavý odnesl daleko horší následky. „Zvedl jsem se a pokračoval, po chvíli už jsem ale věděl, že to je zlomené. Vždyť druhý klíček jsem si zlomil před půl rokem,“ připomněl Kulhavý, že ho stejné zranění potkalo nedávno.

Přesto se odmítl vzdát a s bolestivou grimasou dojel závěrečných deset kilometrů. „Ještě jsem se snažil jet, co to dalo. Ale věděl jsem, že jak ze mě spadne adrenalin, bude bolest o dost horší. Ještě než jsme projeli cílem, tušil jsem, že to je pro nás konec,“ připustil Kulhavý. „Mrzí mě to hlavně kvůli Filipovi, ale i celému týmu Superior, který nám dal do závodu maximální podporu,“ litoval olympijský šampion z Londýna.

Pro zkušenou dvojici je předčasný konec o to větší škoda, protože její výkony šly s průběhem závodu nahoru. „První dvě etapy byly slabší, teď jsme se zlepšovali, a v celkovém pořadí dokonce skočili do top patnáctky. Tím to bohužel končí,“ smutnil Kulhavý.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.