25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Střílí i z padesáti metrů. Zlínský Ronaldo v repre a na radaru Slavie

2 min read

V týmu „lvíčat“ je nejmladší. Teprve v prosinci bylo Tomu Slončíkovi devatenáct let. V úterý v důležité kvalifikaci proti Islandu v Hradci Králové ho v základu nečekejte, na to má ještě čas. Kdyby ale dostal pár minut, určitě má co nabídnout. Třeba přímák po vzoru Cristiana Ronalda. Technický obstřel přes zeď má vycizelovaný. „Ve čtvrtek, kdy máme volnější tréninky, mu říkám: Pojď, z tohoto mi nikdy nedáš gól,“ líčí brankář Stanislav Dostál, jeho spoluhráč ze Zlína. „Sotva to dořeknu, už ho tam mám,“ dodává s úsměvem.

„Povolávák“ do reprezentace U21 obdržel Tom Slončík poprvé. Hlavně díky tomu, že pravidelně nastupuje v nejvyšší soutěži. Ve Zlíně obstarává při zranění Pabla Gonzáleze pozici desítky, tvoří hru. Balon miluje, má sebevědomí, troufá si na kličky, střely, souboje jeden na jednoho. Jeho výsostnou disciplínou jsou trestňáky. Ty má v noze a zkušenější parťáci mu je dobrovolně pouští.

Z tréninku dobře vědí, co benjamínek dovede. V čele s brankáři. „Na ty padající listy má dobrou nohu,“ přikyvuje Stanislav Dostál, jeden z nejlepších ligových gólmanů na čáře. „Ale teď to zkoušel z padesáti metrů. Skoro to tam nedoletělo. To by asi ani Ronaldo nedal,“ směje se.

Ve čtvrtek v přípravě proti Severnímu Irsku (3:0) si zahrál talentovaný záložník druhý poločas. Byl aktivní, dostával se do finální fáze i k zakončení. Nedal najevo žádný ostych z premiéry. Hrál stejně jako doma ve Zlíně. K přímému kopu se nedostal, před centrem z křídla na Halinského trefu před exekucí balon jen přeskočil. Takové postavení v Suchopárkově týmu ještě nemá.

Ale když bude míč blíž šestnáctky a vhodný na přímou ránu, dá se Slončíkova dovednost využít i v elitním výběru U21. „Trénuje to, má k tomu vlohy. Snad to bude trefovat,“ přeje si Dostál, jenž se dobře zná i se Slončíkovým tátou Petrem.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.