25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Pogačar prozradil cíl své kariéry. A nemluvil přitom o Grand Tours

2 min read

Dvakrát vyhrál Tour de France, vládl na největších klasikách jako Kolem Flander, Lutych-Bastogne-Lutych, nedávno všechny zničil osmdesátikilometrovým sólem na Strade Bianche. A teď Tadej Pogačar zcela dominoval na týdenním etapovém závodě v Katalánsku. Kde ale brát motivaci pro další roky, když jste nejlepší už tak brzy? Pětadvacetiletý Slovinec se vyhoření nebojí. „Chci si odškrtnout všechny,“ prohlásil, a nemluvil přitom o trojkoruně Giro, Tour, Vuelta. O čem tedy?

Tyto věty zaznívají čím dál častěji. „Chtěl jsem tento závod vyhrát, ale když je tady on…“ Nebo: „Ve chvíli, kdy za to vezme on, už se tam neudržím.“ Případně dobrá hláška poražených: „Byl jsem první z lidí.“

Řeč není o Lordu Voldemortovi nebo jiném černokněžníkovi, ale současném cyklistickém úkazu jménem Tadej Pogačar. V této sezoně nastoupil do tří závodů. Na Strade Bianche zaskočil soupeře nástupem už 80 kilometrů před cílem a pak si naprosto neohroženě dojel pro premiérové vítězství v toskánské klasice.

Na Primaveře, tedy prvním monumentu sezony (jedné z pětice nejvýznamnějších klasik) Milán-San Remo ve sprintu nestačil na rychlíky Jaspera Philipsena a Michaela Matthewse a dojel jako třetí. A teď na týdenním etapovém podniku Kolem Katalánska? Tam si ze soupeřů udělal v podstatě jen komparz. Ze sedmi etap vyhrál čtyři, v té první, kde se zřejmě potřeboval rozjet po rychlém přesunu z Itálie do Španělska, byl druhý. No a zbylé dvě byly pro sprintery.

Je vidět, že závodění a hlavně vítězství ho stále baví a užívá si je. Jenže i on potřebuje motivaci v podobě větších cílů. Vyhrát nejslavnější závod planety Tour de France? Splněno už dvakrát. Ovládnout během jednoho roku všechny tři Grand Tours, tedy Giro d´Italia, Tour de France a Vueltu a España? To se nepovedlo ani Kanibalovi Eddymu Merckxovi a v dnešní době se to zdá jako nemožné. Ale kdo ví, třeba se o to Slovinec pokusí.

Teď však prozradil něco jiného ze svého listu přání. Jeho kariérním cílem je ovládnout všechny velké týdenní etapové podniky. Těch je celkem sedm.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.