25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Oslabení obři. „S“ trápí tresty i krátery v obraně. Varianty pro vložené kolo

2 min read

Jde se do finále, poslední tóny zní. Při výsledkové souhře – výhře nad Baníkem a bodové ztrátě Slavie v duelu s Plzní – může Sparta už zítra otevřít sekt a pustit se do divokých titulových oslav. Slavná poučka však zní: není konec, dokud není konec. A dnes to platí dvojnásob. Letnou hýbou personální problémy, tři hráči základní sestavy nebudou k dispozici na Baník, další mají zdravotní problémy. Na druhém břehu Vltavy zase řeší dramatické trable na stoperské pozici. Navíc kapitán Jan Bořil kvůli zlomenině v obličeji ročník balí. Znesvářené party se ve vloženém kole nadstavby musejí vyrovnat s absencí klíčových hráčů.

Vyloučený Lukáš Haraslín, vyžlucení kapitán Ladislav Krejčí a středopolař Qazim Laci. Počítejme dál. Ze sobotního derby kvůli zranění předčasně odstoupil tmelící prvek Kaan Kairinen a taky centrální stoper Filip Panák. Pokud by se tito dva do dnešního večera nedali do kupy, Brian Priske bude muset v duelu s Baníkem udělat minimálně pět změn v sestavě.

Tak masivní zásah učinil snad jen v Jablonci a Pardubicích, kde kvůli našlapanému programu nastoupili s výjimkami hráči druhého sledu.

Přesto je Sparta blízko.

„Může se stát cokoli, ale Sparta má teď takovou sílu, že by musela vyloženě zkolabovat,“ říká Radoslav Kováč, trenér Pardubic a někdejší obránce Letenských. „A to se, myslím, nestane,“ rozsekne situaci.

Ale pozor, absence jsou citelné! Laci dodává energii, i když na jaře není tak kvalitní jako na podzim. Krejčí s Haraslínem jsou hráči naprosté elity. „Budou Spartě chybět, protože oba mají obrovský vliv na výkon týmu. A nejenom, co se týče herní kvality. Hlavně Láďa je taková osobnost, že když se mužstvu nedaří, zvedne prapor a kluci za ním jdou,“ upozorňuje bývalý zadák Sparty Tomáš Požár.

S vykartovanými nic neuděláte, v případě dvou ultradůležitých kotníků probíhají na Strahově manévry. Derby nedohráli Kaan Kairinen s Filipem Panákem, oba po srážkách s Ivanem Schranzem. Elegáni patří do základní osy mužstva, jde o zásadního středního záložníka a centrálního stopera. Navíc dodávají kreativitu, techniku, rozehrávku – a k tomu až ledový klid.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.