25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Šok. Po Euru končím s kariérou, oznámila hvězda Realu

2 min read

Možná až překvapivě brzké uzavření veleúspěšné kariéry. 34letý záložník Realu Madrid Toni Kroos v úterý oznámil, že po sezoně dá profesionálnímu fotbalu sbohem. Německého středopolaře ještě prvního června čeká finále Ligy mistrů proti Dortmundu a domácí evropský šampionát, pak se bude jeho život ubírat jiným směrem . „Chtěl jsem skončit na vrcholu,“ vysvětlil Kroos své rozhodnutí v příspěvku na sociální síti X.

„Jsem hrdý na to, že jsem to dokázal rozseknout ve správný čas. Má kariéra skončí po Euru,“ oznámil Kroos.

Tvůrce hry se skvělou kopací technikou strávil na fotbalovém výsluní poslední polovinu života. Jako sedmnáctiletý benjamínek debutoval v Bayernu s nálepkou obrovského talentu, díky rok a půl dlouhému hostování v Leverkusenu se do Mnichova vrátil s nálepkou senzačního plejera. V Bayernu strávil ještě čtyři roky, v součtu třikrát vyhrál domácí ligu a jednou Ligu mistrů. Jenže klub pak nesplnil jeho platové požadavky.

A v roce 2014 jej coby úřadujícího mistra světa s Německem za 25 milionů eur pustilo do Realu.

„Příchodem do Realu se změnil celý můj život. Začala jeho nová kapitola, která po deseti letech skončí. Nikdy na to nezapomenu. Děkuji všem v klubu i fanouškům za lásku, kterou mi dávali od prvního dne,“ vzpomínal Kroos. „Už dříve jsem říkal, že Real bude můj poslední klub a že chci skončit na vrcholu,“ dodal.

Kroos během deseti let v Bílém baletu jako základní stavební kámen týmu vyhrál úplně všechno. Čtyřikrát pozvedl nad hlavu ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů, čtyřikrát vyhrál španělskou ligu, stejně jako evropský i tamní superpohár. Za Real ve všech soutěžích odkroutil 463 utkání, připsal si 28 branek a 98 asistencí. Ať už mužstvo vedl Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, či kdokoliv jiný, bez Kroose si tým nešlo ani představit.

A nejde ani teď. Na skvělého záložníka bude Real spoléhat i v nadcházejícím finále Ligy mistrů proti Dortmundu (1. června). Pokud uspěje, pro Kroose půjde o šesté vítězství v milionářské soutěži, neboť jednou zvítězil i s Bayernem. Žádný hráč jich nezapsal více. A pokud by finiš kariéry vyšperkoval i triumfem na domácím mistrovství Evropy, šlo by o hodně sladkou tečku.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.