25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Hradec má novou zbraň o „Evropu“. Skvělý hráč, charakter, chválí Pilař

2 min read

Po devětadvaceti letech mohou proniknout do sfér v minulých dobách popravdě kosmických. Hradci Králové stačí vyhrát jeden zápas a zahraje si předkolo Konferenční ligy. „Je to krásné, ale není to náhoda,“ pronesl nejslavnější „votrok“ Václav Pilař, když černobílí v odvetě finále skupiny o Evropu zdolali Teplice 2:0 a potvrdili výhru 1:0 z prvního utkání. Pilař dal oba góly, označení muž zápasu si však odnesl bažant Petr Juliš

Naskakoval ze střídačky – až přišel dvojzápas s Olomoucí, první krok ve skupině o Evropu. Petr Juliš byl zapsán do startovací jedenáctky. Výsledek? Čtyři utkání, čtyři vítězství, postup do rozhodujícího střetu s pátým celkem titulové grupy. Vysoký blonďák, mladší bratr zavedeného střelce Olomouce, přispěl celkem třemi asistencemi.

V odvetě s Teplicemi nahrál brilantně, takzvaně do kapsy, Václavu Pilařovi na vítězný zásah. „Můžu mu jen podat ruku a poděkovat,“ usmíval se bývalý reprezentant. „V posledních zápasech nám nesmírně pomáhal. Julda je skvělý hráč, dobrý charakter. Jsem rád, že nám tady roste takový fotbalista,“ doplnil borec, jenž se z Hradce vyhoupl k angažmá v Plzni, Německu i startům v reprezentaci.

Juliš zaválel hlavně v době, kdy Hradec hrál bez vyloučeného kapitána Petra Kodeše. „Pomohlo nám, že bylo hodně otevřené hřiště. Tlačili, když tam byla ztráta, tak se objevilo hodně místa, kam jsem mohl vběhnout,“ popisoval. „Zatím mám ale jenom asistence, chci taky dávat góly. V první půli jsem nehrál úplně, co jsem chtěl, musím se zlepšovat, abych takhle zvládal celé zápasy,“ nakázal si.

Jeden důležitý předpoklad, který se projevuje i na place, rozhodně drží. „Je sebevědomější než já,“ upozornil brácha Lukáš, bývalý útočník Sparty.

V sobotu večer to bylo znát. Juliš mladší bude velkou zbraní i v rozhodujícím pátečním střetu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.