25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nominace na EURO 2024: Tohle je český tým! Dva z Belmonda, jede i Červ

2 min read

Tohle jsou muži, kteří budou reprezentovat Českou republiku na EURO 2024! Ivan Hašek v úterý oznámil svou nominaci na EURO 2024. Mezi šestadvacítku vyvolených se vešli i Jan Kuchta a Vladimír Coufal, kteří byli načas vyřazeni z reprezentace po svém výletu do nočního klubu v Olomouci, potvrdily se informace deníku Sport, že kouč vezme i nováčka Lukáše Červa. Nechybí tradiční opora Tomáš Souček, mezi brankáři naopak není Tomáš Vaclík, vedle Jindřicha Staňka a Matěje Kováře dostane šanci Vítězslav Jaroš.

Hašek povolal 26 hráčů, využil tedy celou navýšenou kvótu pro EURO. Zatím se nejedná o finální nominaci na šampionát, tu musejí jednotlivé asociace nahlásit nejpozději do 7. června. Hašek dal příležitost jednomu úplnému nováčkovi záložníkovi Lukáši Červovi.

Národní tým bude od neděle trénovat v Rakousku, kde odehraje přípravný zápas s Maltou. Po návratu ho 10. června v Hradci Králové čeká generálka proti Severní Makedonii. Do šampionátu vstoupí reprezentace 18. června proti Portugalsku.

Brabec, Coufal a Kuchta v listopadu před závěrečným zápasem kvalifikace proti Moldavsku navštívili olomoucký noční podnik Belmondo a byli vyřazeni z mužstva. Nový kouč Hašek je nepovolal při své obnovené premiéře v březnu na dva přípravné duely, nyní ale dvěma z nich dal šanci.

„Nevzal jsem je na první sraz, abych měl možnost promluvit s hráči, aby to nezasáhlo týmový duch. Integritu jsme chtěli zachovat, nikdo z hráčů (v týmu) je neodmítl. Jedno z vůbec nejtěžších rozhodnutí bylo nevzít Brabce. Neohlíželi jsme se na Belmondo, ale vyrostlo tu několik hráčů na tom postu, kteří jsou velmi zajímaví,“ řekl Hašek.

„K Belmondu už není potřeba se tolik vracet. Jsem rád, že Ivan nastavil určitá pravidla. Hráči je respektují. Trenérovi jsme dali důvěru a jelikož je naší ambicí postup ze skupiny, dostal volné ruce, abychom tam vzali to nejsilnější,“ uvedl předseda FAČR Petr Fousek.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.