25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vindahl v hledáčku Celticu, zájem sílí. Ve hře i bývalý sparťan: Jde o šumy

2 min read

Sparťané jsou za hranicemi v kurzu. Kapitán Ladislav Krejčí si plácl s Gironou, trenér Brian Priske pláchnul do Feyenoordu. A momentálně se v cizině stále víc mluví o dalším možném odchodu, Petera Vindahla si vyhlédl Celtic. Dánský gólman by ve skotském klubu mohl nahradit zkušeného Joea Harta, zájem o jeho služby i podle zpráv ze Skandinávie v posledních dnech značně sílí. Ve hře je také Martin Dúbravka, který se k možnému přestupu vyjádřil.

Sparta před rokem dlouho řešila obsazení brankářského postu, jasno měla až na začátku srpna. Šlo sice o transfer na poslední chvíli, přesto se letenský klub spolehlivě trefil. Po čekání na Matěje Kováře, kterého Manchester United nakonec zobchodoval s Leverkusenem, přivedl Vindahla.

Dán se stal jedničkou, od svého příchodu do Prahy nevynechal jediný ligový zápas. V nejvyšší soutěži zapsal třiatřicet startů a v nich dvanáctkrát vychytal nulu. Tím výrazně pomohl k obhajobě titulu, zvlášť v posledním bezgólovém derby se Slavií byl za hrdinu. Krejčí klidného muže v brance označil za hvězdu zápasu. „Podržel nás, tohle byl jeho zápas,“ souhlasil útočník Jan Kuchta.

Do mužstva zapadl i lidsky. I když je na první pohled nenápadný, mistrovské oslavy si užil. „Přicházel jsem do Sparty, že chci odchytat hodně zápasů a něco vyhrát,“ líčil Vindahl v rozhovoru pro Ligu naruby. Což se povedlo. Má double.

Jeho výkony neunikly skautům a funkcionářům na Ostrovech. O Vindahla projevil zájem skotský Celtic, jenž hledá náhradu za Harta. Bývalý brankář Manchesteru City ukončil hráčskou kariéru.

Podle novináře Stephena McGowana ze Scottish Daily Mail se Vindahl stal při hledání nové brankářské jedničky nejžhavějším kandidátem. Přestože k oficiálnímu jednání či nabídce dosud nedošlo, interes ze strany zelenobílého klubu údajně roste. Celtic je přesvědčený, že nabídka čtyř milionů liber (asi 115 milionů korun) by pro zisk dánského brankáře měla stačit.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.