25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Kolíky přímo na holeň. Příšerné, až je mi z toho špatně, zlobí se skotská legenda

2 min read

Zřejmě se snažil odkopnout míč z nebezpečného prostoru, místo toho ale skotský obránce Ryan Porteous trefil jen německého záložníka Ilkaye Gündogana. Ve skluzu, oběma nohama, kolíky a na kotník či holeň. „Příšerné. Až je mi z toho trochu špatně,“ glosoval někdejší skvělý skotský stoper Willie Miller.

Sám Miller moc dobře ví, jak fotbal někdy bolí. Za Aberdeen odkopal téměř 600 soutěžních utkání a několik sezon si zahrál pod vedením legendárního Sira Alexe Fergusona. Ten o Millerovi jednou prohlásil: „Neměl rychlost ani výšku a jeho rozehrávky byly moc riskantní. Ale přesto patřil v pokutovém území mezi nejlepší obránce na světě.“

Některé zákroky však jsou i na Millera moc. „Porteous věděl, že míč nezíská. V tu chvíli musíte blokovat, ne jít do skluzu,“ komentoval moment ze 42. minuty pátečního zahajovacího duelu Eura 2024.

Gündogan se po střetu ihned svalil v bolestech na zem. Francouzský sudí Clément Turpin nejdříve situaci, která vznikla ve skrumáži několika těl, nepískal. Po zavolání od kolegů od videa a zhlédnutí záznamu měl ale jasno. Penalta pro Německo a červená karta pro Porteouse.

„Tohle nelze obhájit. Je to ostuda. Skandál. Takový zákrok nepatří do žádné éry fotbalu. Pokud hráč dává nohy tak vysoko, vždy ví, co chce udělat,“ zlobil se pro BBC někdejší fotbalista Celticu nebo Chelsea Chris Sutton.

„Gündogan měl velké štěstí, že zůstal v pořádku. Vypadalo to opravdu hrozivě,“ dodal Miller.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.