25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Reakce na kauzu s Krejčím. Sparta zasáhla: 88 je pryč, trest pro fanouška

2 min read

Šlo o kaňku mistrovských oslav fotbalové Sparty. Na sociální síti se šířila fotka, jak Ladislav Krejčí podepisuje rudý dres s nápisem „Jude Slavia“ a číslem 88, které může odkazovat na pozdrav Heil Hitler. Byl z toho poprask, na bývalého kapitána se snesla kritika. Letenští před startem nové sezony v reakci na kauzu upravili pravidla fanshopu a majitele kontroverzního dresu potrestala.

Sparta zažila v posledních letech boom. V průměru na zápas přišlo na Letnou pokaždé přes sedmnáct tisíc fanoušků. Na konci uplynulého ročníku se spolu s týmem radovali ze zisku double, který sparťané získali poprvé od sezony 2013/2014.

„Vedlejším produktem sparťanské fanouškovské laviny se v uplynulých měsících bohužel staly i problematické situace, na které klub musí reagovat,“ píše ovšem Sparta na svém webu.

V rozsáhlé zprávě, kterou směřovala letenským fanouškům, se věnovala také kauze z Mladé Boleslavi. Jeden z fanoušků si nechal podepsat kontroverzní dres s číslem 88 a hanlivým nápisem na adresu Slavie, největšího rivala.

„Víc, než 88 důvodů k radosti,“ shrnuje sdělení jeden z titulků. „Číslo 88 na dresu v kombinaci s nápisem Jude Slavia je v přímém rozporu s hodnotami, které Sparta vyznává. A je také v zásadním nesouladu s hodnotami, které zastává sám bývalý kapitán Ladislav Krejčí. V tomto kontextu je číslo 88 prostředkem k vyjádření postoje, který se neztotožňuje se smýšlením Sparty, jejích trenérů, hráčů, zaměstnanců – a vedení,“ pokračuje klub ve sdělení.

Autor dresu ponese následky. Vedení Sparty fanouškovi neumožnila opětovný nákup permanentní vstupenky na domácí utkání na Letné, hříšník už byl klubem o tomto kroku informován.

Nejde o jediný důsledek kauzy, ke které se v minulosti vyjádřil i Krejčí. Sparťané pozměnili pravidla ve fanshopu, když zrušili možnost učinit objednávku dresu s číslem 88. Učinili tak „s ohledem na fakt, že tato číslice může být tímto způsobem zneužito.“

Letenský klub pokřik „Jude Slavie“ už v minulých letech opakovaně odsoudila. Za jednoznačně antisemitský ho označila také Etická komise FAČR.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.